Cameron: Represie proti demonštrantom v Egypte sa môžu zle skončiť

NETKY.SK • 31 Január 2011, 11:36 • 2 min
Cameron: Represie proti demonštrantom v Egypte sa môžu zle skončiť

Cameron: Represie proti demonštrantom v Egypte sa môžu zle skončiť

slovakia

left justify in out

img

Britský premiér David Cameron dnes varoval Egypt, že represie proti demonštrantom sa môžu "zle skončiť". Nevyzval však prezidenta Husního Mubaraka na odstúpenie.
      "Je veľmi dôležité, aby - či už som to ja alebo (americký) prezident (Barack) Obama - sme nehovorili, kto má vládnuť v tej či onej krajine," povedal Cameron pre televíziu BBC.
      "Represia, ak sa rozhodnete pre ňu, sa skončí zle pre Egypt, zle pre svet. Je to nesprávna voľba," dodal.
      Britský ministerský predseda, podobne ako USA, vyzval na pokojný prechod k demokratickejšiemu systému v severoafrickej krajine.
      K hlasom volajúcim po odstúpení Mubaraka sa medzitým pridal slávny egyptský herec Omar Sharif. Informovala o tom televízia al-Arabíja.
      Sharif (78), ktorý sa narodil v egyptskej Alexandrii a účinkoval v hollywoodskych snímkach ako Doktor Živago či Lawrence z Arábie, konštatoval, že po 30 rokoch vo funkcii by mal Mubarak odovzdať moc niekomu inému.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies