Cameron predstaví nové imigračné pravidlá

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 14:06 • 2 min
Cameron predstaví nové imigračné pravidlá

LONDÝN – Britský premiér David Cameron predstaví vo štvrtok nové opatrenia na zamedzenie nelegálnej imigrácie do krajiny, ktorá minulý rok dosiahla nový vrchol, keď sa do Británie prisťahovalo 318 000 ľudí.

slovakia

left justify in out

Podľa pripravovaného zákona bude nelegálna práca považovaná za trestný čin a britská polícia bude môcť skonfiškovať mzdu tým prisťahovalcom, ktorí nemajú pracovné povolenie. Cameron predstaví novú legislatívu pred odchodom na summit lídrov EÚ a postsovietskych štátov. Únii chce tak vyslať jasný odkaz, že Londýn pôjde vlastnou cestou v záujme zníženia počtu prisťahovalcov, ktorí zneužívajú britský sociálny systém.

 

„Pravda je, že tu bolo jednoduché ilegálne pracovať a ilegálne zamestnávať,“ povie britský premiér s tým, že „silná krajina má imigráciu pod kontrolou“. Prisťahovalci z EÚ, ktorí majú pracovné povolenie, budú musieť pracovať najmenej štyri roky, kým budú mať nárok na sociálne benefity. Nezamestnaných európskych prisťahovalcov budú môcť úrady po šiestich mesiacoch bez práce vyhostiť z krajiny.

 

Cameron sa v prejave zameria na domáce problémy s nelegálnymi imigrantmi, Británia už však jasne povedala, že sa nezapojí do plánu EÚ, ktorý predpokladá prijímanie utečencov prichádzajúcich z Afriky cez Stredozemné more na základe stanovených kvót. Nový imigračný zákon je súčasťou plánu Cameronovej vlády vyjednať nové podmienky členstva Británie v únii, čo sľúbil svojim voličom pred voľbami. Cameron bude preto žiadať zmeny v zakladajúcich zmluvách o EÚ, ktoré mu umožnia obmedziť imigráciu do Británie z iných členských krajín únie. Tá britské plány považuje za porušenie základných princípov o voľnom pohybe pracovných síl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona