Cameron odstúpi, ak sa referendum o zotrvaní EÚ neuskutoční

NETKY.SK • 29 Apríl 2014, 14:31 • 2 min
Cameron odstúpi, ak sa referendum o zotrvaní EÚ neuskutoční

LONDÝN - Britský premiér David Cameron v pondelok povedal, že rezignuje v prípade, ak nebude môcť uskutočniť referendum o členstve Británie v Európskej únii do roku 2017.

slovakia

left justify in out

Skomplikovalo by to možné koaličné rokovania po budúcoročných parlamentných voľbách. Cameron to povedal po hrozbách Strany za nezávislosť Spojeného kráľovstva, že Cameronovi konzervatívci utrpia vážne straty v nastávajúcich voľbách do Európskeho parlamentu. Cameronove vystúpenie potvrdilo, že budúcnosť Británie v EÚ bude dôležitým bodom v rokovaniach o zložení novej vlády, ak voľby v roku 2015 nebudú mať jednoznačného víťaza. Terajší koaliční partneri konzervatívcov, proeurópski liberálni demokrati, referendum o zotrvaní či vystúpení Británie z EÚ nepodporujú.

 

Opoziční labouristi, ktorí v prieskumoch verejnej mienky zaostávajú štyrmi percentami za konzervatívcami, tiež podporujú referendum o EÚ, no zorganizujú ho len v prípade, ak dôjde k veľkému preskupeniu právomocí medzi Britániou a úniou, čo nepredpokladajú do roku 2020.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies