Cameron nominoval Juliana Kinga za nového eurokomisára

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 17:02 • 2 min
Cameron nominoval Juliana Kinga za nového eurokomisára

LONDÝN - Britský premiér David Cameron nominoval britského veľvyslanca vo Francúzsku Juliana Kinga za nového eurokomisára. Mal by nahradiť Jonathana Hilla, ktorý odstúpil po kladnom výsledku referenda o brexite.

slovakia

left justify in out

Predseda Európskej komisie (EK) Jean-Claude Juncker sa s Kingom, 51-ročným kariérnym diplomatom, stretne v pondelok a posúdi jeho schopnosti vykonávať túto funkciu. Kingovu nomináciu následne bude musieť schváliť ešte Európsky parlament, informovala dnes agentúra DPA.

 

Hill bol komisárom pre otázky finančných služieb a trhu, avšak od 16. júla jeho funkciu dočasne prevezme námestník predsedu EK pre euro a sociálny dialóg Valdis Dombrovskis.

 

Zatiaľ nie je jasné, aké portfólio King dostane, ak bude jeho nominácia schválená.

 

Hill odstúpil 25. júna s tým, že je sklamaný rozhodnutím britských voličov v referende o členstve svojej krajiny v EÚ. Podľa jeho slov sa Briti rozhodli "nehrať úlohu v obhajovaní prezieravého, flexibilného, konkurencieschopného voľného trhu v Európe".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies