Cameron: Konanie Snowdena a tlače pomáha nepriateľom Británie

NETKY.SK • 25 Október 2013, 17:47 • 2 min
Cameron: Konanie Snowdena a tlače pomáha nepriateľom Británie

LONDÝN - Britský premiér David Cameron obvinil dnes Edwarda Snowdena z kauzy NSA a nemenované noviny, že pomáhajú nepriateľom Británie v tom, ako sa vyhnúť sledovaniu spravodajskými službami.

slovakia

left justify in out

V doteraz najtvrdšom vyjadrení k tejto téme Cameron na tlačovej konferencii v Bruseli povedal, že v dôsledku úniku tajných informácií spôsobenému Snowdenom je teraz pre Britániu a ďalšie krajiny ťažšie zaisťovať bezpečnosť svojich obyvateľov. Cameron vysvetlil, že to, čo robí Snowden a čo robia noviny, ktoré mu pomáhajú, priamo signalizuje ľuďom, ktorí chcú Británii škodiť, ako sa vyhnúť spravodajským službám, sledovaniu a ďalším metódam, uviedla tlačová agentúra Reuters. "Toto neurobí náš svet bezpečnejším, toto urobí náš svet nebezpečnejším. Toto pomáha našim nepriateľom," skonštatoval britský premiér. Vyhol sa odpovedi na otázky o možnom zapojení Británie do sledovania. Dodal len, že spravodajské služby si rutinne vymieňajú informácie s ďalšími európskymi krajinami a sú subjektom náležitého dohľadu.

Cameron v minulosti kritizoval britský denník Guardian, ktorý uverejnil mnohé zo Snowdenových materiálov, v dnešnom vyjadrení však noviny nemenoval. Podľa britského premiéra by sa ľudia mali radšej dívať s chladnou hlavou na to, čo spravodajské služby robia, než brať do úvahy "láry-fáry". Skonštatoval, že je mnoho ľudí vo svete, ktorí chcú Británii poškodiť, "vyhodiť do povetria" rodiny a zmrzačiť ľudí. "To je fakt," povedal Cameron.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies