Cameron chce v roku 2017 nakrúcať fantasy snímku Battle Angel

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 16:36 • 2 min
Cameron chce v roku 2017 nakrúcať fantasy snímku Battle Angel

LOS ANGELES - Kanadský režisér James Cameron chce v roku 2017 začať pracovať na fantasy snímke Battle Angel, ktorú musel odsunúť pre natáčanie dvoch pokračovaní filmu Avatar (2009).

slovakia

left justify in out

Príbeh filmu bude inšpirovaný japonským manga o kyborgovi menom Alita, ktorého na smetisku nájde vedec Daisuke Ido. Ten po tom, ako sa mu ju podarí oživiť, zistí, že prišla o pamäť a nechá ju pátrať po jej minulosti. Obľúbený režisér o svojich plánoch informoval počas vystúpenia na technologickom fóre v Novom Mexiku.

Vyjadril sa aj k používaniu 3D technológie v kinematografii, pre ktorú bolo prelomové práve jeho sci-fi Avatar (2009). Kritizoval najmä filmy, ktoré tvorcovia nenakrúcajú v 3D, ale neskôr ich do tohto formátu iba konvertujú. Filmové štúdiá podľa neho za 3D vidia najmä zisk a jeho použitie režisérom často vnucujú. Poznamenal pritom, že filmy ako Iron Man 3 a Muž z ocele nemuseli byť nevyhnutne v 3D, pretože keď podľa neho tvorcovia minú 150 miliónov dolárov na vizuálne efekty, "film bude aj tak vyzerať skvele".

Cameronov Avatar, v ktorom si zahrali Sam Worthington, Zoe Saldana, Michelle Rodriguez či Sigourney Weaver, sa stal finančne najúspešnejším filmom všetkých čias. Sci-fi snímka, ktorá si na konto pripísala viac než 2,8 miliardy dolárov, sa odohráva vo vzdialenej budúcnosti. Ochrnutého vojnového veterána Jakea Sullyho (Sam Worthington) vyšlú na planétu Pandora, ktorú obýva ľuďom podobný národ Na'vi s vlastným jazykom a kultúrou. Je členom expedície, ktorej cieľom je ťažba drahého minerálu. Pobyt pre človeka je ale na Pandore možný až po vytvorení hybridu Avatara, ktorý môže byť ovládaný psychikou oddelenou od ľudského tela a fyzicky zodpovedá pôvodnému obyvateľstvu Pandory. Počas expedície Jake stretáva krásnu Neytiri (Zoe Saldana) z národa Na'vi a zbližuje sa s pôvodným obyvateľstvom. Stojí tak pred rozhodnutím, na čiu stranu sa má postaviť v záverečnom boji o planétu. Cameron plánuje nakrútiť dve pokračovania, pričom Avatar 2 by mal prísť do kín prísť v roku 2015, dátum uvedenia trojky ešte nie je známy.

James Francis Cameron je rodákom z kanadského Ontária. Filmárčinu nikdy neštudoval, no napriek tomu sa z neho stal mimoriadne úspešný režisér, scenárista a producent. Prvý raz na seba výraznejšie upozornil snímkou Terminátor (1984). Neskôr nakrútil filmy ako Votrelci (1986), Priepasť (1989), Terminátor 2: Deň zúčtovania (1991), Pravdivé lži (1994). V roku 1998 získal vďaka veľkofilmu Titanic (1997) tri Oscary v kategóriách Najlepší film, Najlepšia réžia a Najlepší strih.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies