Cameron bude pokračovať v rokovaniach o reforme EÚ

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 10:28 • 2 min
Cameron bude pokračovať v rokovaniach o reforme EÚ

LONDÝN - Britský premiér David Cameron bude vo štvrtok pokračovať v rokovaniach s európskymi lídrami, od ktorých chce získať podporu pre jeho plány reformovať EÚ. Vo štvrtok zavíta do Holandska a Francúzska, v piatok príde do Poľska a Nemecka.

slovakia

left justify in out

So zvyšnými lídrami chce hovoriť na júnovom bruselskom summite EÚ. Cameron zrušil svoje plánované stretnutie s dánskou premiérkou Hellou Thorningovou-Schmidtovou po jej oznámení, že predčasné voľby sa budú konať už v júni. Cameron sa vyjadril, že chce dosiahnuť reformu únie "v prospech všetkých jej členských krajín".

 

Cameron minulý rok Britom sľúbil, že v prípade volebného víťazstva vypíše referendum o ďalšej budúcnosti v EÚ. Predtým chce však vyjednať nové podmienky členstva Británie v únii, čo bude vyžadovať zmeny v zakladajúcich zmluvách o EÚ. Cameron chce podľa vlastných slov dosiahnuť také reformy EÚ, aby Briti mali v plebiscite plánovanom na rok 2017 na výber. Vo štvrtok má Cameronova vláda predstaviť aj legislatívu o podmienkach konania referenda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies