Cameron bude dnes v Paríži presadzovať britské požiadavky na reformy EÚ

NETKY.SK • 15 Február 2016, 13:33 • 2 min
Cameron bude dnes v Paríži presadzovať britské požiadavky na reformy EÚ

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande sa dnes večer stretne v Paríži s britským premiérom Davidom Cameronom.

slovakia

left justify in out

Oznámil to dnes francúzsky prezidentský úrad. Očakáva sa, že ich stretnutiu budú dominovať britské požiadavky na stimuly, aby krajina zostala v Európskej únii, uviedla tlačová agentúra DPA.


Stretnutie lídrov označila za prípravu na tohtotýždňový summit EÚ v Bruseli.


Cameron sa usiluje získať podporu pre balík reforiem únie v oblasti prisťahovalectva, konkurencieschopnosti, zvrchovanosti a ekonomiky. A pohrozil kampaňou proti zotrvaniu Británie v EÚ pred očakávaným referendom, ak únia na reformy nepristúpi.


Francúzsko otvorene kritizuje vyhrážky Británie odchodom z EÚ, prezývaným Brexit. Francúzski politici požiadavky Londýna opakovane odmietli, pripomenula dnes DPA.


Francúzsky premiér Manuel Valls minulý týždeň povedal, že EÚ nepotrebuje ďalšiu krízu, a dodal, že ako členská krajina si Británia "nemôže diktovať vlastné podmienky".


Hollande sa mal dnes ešte pred Cameronom stretnúť s predsedom Európskej rady Donaldom Tuskom, ktorý tiež vyvíja diplomatické úsilie, aby získal podporu pre svoje kompromisné návrhy pre Britániu.


Francúzsky prezident sa má stretnúť s Cameronom o 19.00 h SEČ.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona