Cameron: Britská polícia za uplynulý polrok zmarila sedem teroristických útokov

NETKY.SK • 16 November 2015, 13:51 • 2 min
Cameron: Britská polícia za uplynulý polrok zmarila sedem teroristických útokov

LONDÝN - Britská polícia zamedzila v uplynulých šiestich mesiacoch približne siedmim plánovaným teroristickým útokom. Uviedol to dnes britský premiér David Cameron počas summitu skupiny G20 v tureckom letovisku Belek.

slovakia

left justify in out

"Naše bezpečnostné a tajné služby za ostatných šesť mesiacov zastavili zhruba sedem plánovaných útokov, hoci išlo o útoky menších rozmerov, než tomu bolo v Paríži. Ide o boj o našu generáciu," povedal Cameron pre rozhlasovú stanicu BBC. Ministerský predseda zároveň vyzval britskú verejnosť, aby pokračovala v každodennom živote a prejavila "odhodlanie" po piatkových teroristických útokoch v Paríži, ktoré si vyžiadali 129 mŕtvych a stovky zranených.


Cameron ďalej prisľúbil v horizonte nasledujúcich piatich rokov i nábor ďalších 1900 členov tajných služieb, ako aj zvýšenie výdavkov prostriedkov na bezpečnosť leteckej dopravy. Britská ministerka vnútra Theresa Mayová v nedeľu oznámila, že britská polícia veľmi úzko spolupracuje so svojimi kolegami vo Francúzsku a Belgicku na identifikácii všetkých osôb zapojených do parížskych útokov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies