Cameron: Britom sa nikdy nepáčila vlajka EÚ

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 18:25 • 2 min
Cameron: Britom sa nikdy nepáčila vlajka EÚ

LONDÝN - Nikdy sa nám nepáčila vlajka Európskej únie, vyhlásil dnes bývalý britský premiér David Cameron pred študentmi na Ukrajine, ktorá sa snaží získať členstvo v EÚ.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa spravodajskej stanice BBC Cameron obhajoval svoje rozhodnutie vypísať vlani referendum o vystúpení Spojeného kráľovstva z 28-členného únijného bloku. Podľa neho otázka britského členstva v EÚ "otravovala" politiku Spojeného kráľovstva a "presvedčivý" výsledok referenda je - ako zdôraznil - potrebné rešpektovať.

"Británia si nikdy nebola istá a bola proti myšlienke hlbšej a integrovanejšej únie. Nikdy sa nám nepáčila vlajka EÚ. Páčila sa nám naša vlastná vlajka," dodal Cameron.

Spojené kráľovstvo dnes oficiálne oznámilo aktivovanie článku 50 Lisabonskej zmluvy, ktorým sa spúšťa proces odchodu tejto ostrovnej krajiny z Európskej únie. Oficiálny list, podpísaný britskou premiérkou Theresou Mayovou, osobne prevzal v Bruseli od britského veľvyslanca Tima Barrowa predseda Európskej rady Donald Tusk.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies