Cameron: Británia si želá čo najužšie vzťahy s EÚ po brexite

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 15:12 • 2 min
Cameron: Británia si želá čo najužšie vzťahy s EÚ po brexite

BRUSEL - Britský premiér David Cameron vyjadril dnes nádej, že rozhovory o vystúpení Británie s Európskej únie budú čo najkonštruktívnejšie.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov Briti "sa nesmú obrátiť chrbtom k Európe".

 

"Tieto krajiny sú našimi susedmi, priateľmi, spojencami, partnermi," povedal Cameron po príchode na summit EÚ, na ktorom lídrom členských krajín oznámi, že jeho krajina opúšťa úniu.

 

Cameron po minulotýždňovom britskom referende, v ktorom sa väčšina voličov vyslovila za odchod krajiny z EÚ, ohlásil svoju rezignáciu na jeseň s tým, že rokovania o vystúpení Británie povedie už jeho nástupca.

 

"Dúfam, že sa budeme usilovať o čo možno najužšie vzťahy, pokiaľ ide o obchod, spoluprácu a bezpečnosť, pretože to je dobré pre nás i pre nich (EÚ)," citovali jeho dnešné vyjadrenie agentúry AP a DPA.

 

Cameron chce podľa diplomatov dnes večer lídrom zvyšných 27 členských krajín EÚ objasniť, ako vníma situáciu po historickom referende v Británii a aký bude podľa neho ďalší postup pri tzv. brexite.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies