Cameron bránil finančný dar od manželky bývalého ruského politika

NETKY.SK • 24 Júl 2014, 07:28 • 2 min
Cameron bránil finančný dar od manželky bývalého ruského politika

LONDÝN - Britský premiér David Cameron bol v stredu nútený brániť finančný dar jeho strane od manželky bývalého člena ruskej vlády prezidenta Vladimira Putina. Napísala to agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Manželka bývalého námestníka ministra financií Vladimira Černuchina tento mesiac súhlasila s vyplatením 160.000 libier (asi 203.000 eur) Cameronovej Konzervatívnej strane. Došlo k tomu na gala večere, ktorého cieľom bolo vyzbierať finančné dary na kampaň vo voľbách v roku 2015. Urobila to výmenou za tenisový zápas s britským premiérom a primátorom Londýna Borisom Johnsonom.
      

Tento dar a ďalšie sa dostali pod drobnohľad po tom, ako britskí vodca vyzval na uvalenie sankcií voči Putinovým "kumpánom a oligarchom" po zostrelení civilného lietadla nad Ukrajinou. Opozičná Labouristická strana spochybnila Cameronovu dôveryhodnosť v otázke sankcií v čase, keď jeho vlastná strana príma dary od ľudí s väzbami na ruskú vládu. Dary majú dokopy hodnotu údajne až 910.000 libier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona