Cameron a Pan Ki-mun vyzvali na ďalšiu pomoc pre sýrskych civilistov

NETKY.SK • 6 September 2013, 13:40 • 2 min
Cameron a Pan Ki-mun vyzvali na ďalšiu pomoc pre sýrskych civilistov

PETROHRAD - Pokým svetové veľmoci diskutujú o spôsoboch ukončenia občianskej vojny v Sýrii, britský premiér David Cameron a generálny tajomník OSN Pan Ki-mun sa snažia presvedčiť bohaté krajiny, aby poskytli viac peňazí na pomoc jej obetiam. Napísala to dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Cameron bol dnes hostiteľom stretnutia darcovských krajín popri summite skupiny G20 v ruskom Petrohrade. Oznámil zároveň ďalšiu britskú pomoc vo výške 52 miliónov libier (61,7 mil. eur), určenú najmä na zdravotnícky výcvik a vybavenie na pomoc obetiam chemických útokov. Nie je jasné, či aj iní zúčastnení prisľúbili novú pomoc, konštatovala AP.

Stretnutie bolo súčasťou širšej snahy iniciovanej pred Valným zhromaždením OSN, ktorej cieľom je pomôcť utečencom a civilistom v Sýrii. USA a ich spojenci vedú spory so spojencami Sýrie ohľadom toho, či má do konfliktu zasiahnuť medzinárodné spoločenstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies