Cameron a Obama sa zhodli na potrebe okamžitého plánu na riešenie krízy

NETKY.SK • 7 Jún 2012, 07:13 • 2 min
Cameron a Obama sa zhodli na potrebe okamžitého plánu na riešenie krízy

Cameron a Obama sa zhodli na potrebe okamžitého plánu na riešenie krízy - Politika Britský premiér David Cameron a americký prezident Barack Obama sa zhodli na potrebe vypracovania okamžitého plánu na vyriešenie dlhovej krízy. Uviedla to hovorkyňa britské

slovakia

left justify in out

img

Britský premiér David Cameron a americký prezident Barack Obama sa zhodli na potrebe vypracovania okamžitého plánu na vyriešenie dlhovej krízy. Uviedla to hovorkyňa britského premiéra, ktorá dodala, že štátnici hovorili spolu telefonicky v utorok (5.6.) večer, pričom témou bola práve dlhová kríza. O tej by sa malo rokovať aj v Mexiku na summite G20, ktorý sa uskutoční v polovici júna.

Podľa hovorkyne sa Cameron a Obama zhodli, že je nevyhnutný okamžitý plán na riešenie krízy, ako aj dlhodobá stratégia na udržanie silnej spoločnej európskej meny.

Cameron sa vo štvrtok (7.6.) zúčastní v Berlíne na študentskej konferencii, na ktorej vystúpi spolu s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou a nórskym premiérom Jensom Stoltenbergom. Očakáva sa, že hlavnou témou diskusie bude dlhová kríza v eurozóne. Napriek tomu, že Británia nie je členom eurozóny, je od menového bloku silne závislá, keďže je to jej kľúčový obchodný partner. Britský premiér preto tlačí na členské štáty eurozóny, aby pomohli ekonomike a spoločnej mene výraznejším prerozdelením fiškálnej záťaže medzi krajinami.

Zdroj: TASR/AP, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies