Cameron a Merkelová: Pred februárovým summitom ER je treba vykonať viac práce

NETKY.SK • 26 Január 2016, 08:47 • 2 min
Cameron a Merkelová: Pred februárovým summitom ER je treba vykonať viac práce

LONDÝN - Britský premiér David Cameron a nemecká kancelárka Angela Merkelová sa počas pondelkového telefonického rozhovoru zhodli, že je treba vykonať viac pre dosiahnutie dohody o reforme vzťahov medzi Britániou a EÚ. Oznámila to v noci nadnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Cameron podľa vyjadrenia svojho hovorcu dúfa, že sa na summite, ktorý sa bude konať 18.-19. februára, dohodne s lídrami EÚ ohľadom svojich plánov na opätovné prerokovanie vzťahov Londýna s úniou. To by vydláždilo cestu k usporiadaniu britského referenda o zotrvaní krajiny v EÚ už v júni.

 

"Dohodli sa, že od decembrového zasadania Európskej rady nastal posun a v celej EÚ existuje vôľa zaoberať sa záujmami britského ľudu vo všetkých štyroch oblastiach. Obaja usúdili, že pred februárovým summitom je treba spraviť viac práce, aby sa dospelo k správnym rozhodnutiam," uviedol Cameronov hovorca.

 

Británia chce okrem iného dosiahnuť obmedzenie prisťahovalectva z ostatných európskych krajín a obmedzenie sociálnych dávok pre občanov iných štátov únie zdržiavajúcich sa v Británii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies