Call centrum funguje pol roka, týždenne ho využije viac ako 100 občanov

NETKY.SK • 11 Júl 2014, 14:59 • 2 min
Call centrum funguje pol roka, týždenne ho využije viac ako 100 občanov

BRATISLAVA - Viac ako 100 ľudí sa v priemere za týždeň obráti na call centrum Ministerstva vnútra SR. Zaujímajú ich najmä podrobnosti týkajúce sa vybavovania nových dokladov.

slovakia

left justify in out

Bezplatná linka, prostredníctvom ktorej môže verejnosť komunikovať so štátnou správou, je v prevádzke pol roka. Rezort pri tejto príležitosti poskytol bilanciu jej činnosti.
     

Ministerstvo spustilo centrum v súvislosti s ďalšou etapou reformy verenej správy ESO - štartom projektu klientskych centier pri obnovených integrovaných okresných úradoch. Jeho operátori sú prostredníctvom bezplatného telefónneho čísla 0800 222 222 k dispozícii každý pracovný deň od 8.00 do 18.00 hodiny.
     

Vedúci centra Martin Cigler informoval, že z vyše stovky požiadaviek, ktoré vybavia týždenne, sa každá tretia (32 percent) týka agendy evidencie motorových vozidiel. Každý piaty občan (22 percent) sa zaujíma o podrobnosti vybavovania nových dokladov, 16 percent volaní smeruje priamo k cestovným dokladom a päť percent volaní sa týka vodičských preukazov.

     

Šéf centra spresnil, že pätina všetkých požiadaviek má všeobecný charakter. Ľudia ich služby najviac využívajú v pondelok a stredu, pričom najväčší dopyt býva hneď ráno, po ôsmej hodine. „Aktuálne občanov najviac zaujíma rýchle vybavenie cestovných dokladov,“ vysvetlil.
     

Dana Pohlodová z Tlačového odboru MV SR informovala, že call centrum prijíma aj hodnotné podnety občanov na zlepšenie fungovania štátnej správy. Pohlodová pripomenula, že centrum, ktoré sídli v Banskej Bystrici, bolo zriadené z interných personálnych a technických zdrojov rezortu s nulovými externými nákladmi.
     

Po zavedení elektronickej podateľne a prepojení úradov v budúcnosti si budú môcť občania prostredníctvom call centra overovať aj stavy svojich žiadostí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona