Čakanie na gól ukončil Libor Hudáček, neskôr skončil v nemocnici

NETKY.SK • 22 Apríl 2017, 09:22 • 2 min
Čakanie na gól ukončil Libor Hudáček, neskôr skončil v nemocnici

BRATISLAVA - Slovenská hokejová reprezentácia si v príprave na májové majstrovstvá sveta pripísala tretie víťazstvo v šiestom zápase, v piatok v Bratislave si poradila s výberom Fínska 3:2.

slovakia

left justify in out

Triumf Slovákov prišiel po dlhšej pauze, keďže predchádzajúce dve víťazstvá dosiahli pred dvoma týždňami v Dánsku. Nasledovali dve domáce prehry so Švajčiarmi a v stredu tím SR podľahol v Košiciach aj Fínom. Zdvihnutým prstom bola aj strelecká impotencia slovenskej reprezentácie, ktorú v piatok po 194:28 min ukončil Libor Hudáček. Ten sa tesne pred koncom duelu zranil a skončil v nemocnici. "Po zápase v Košiciach sme si pozreli video, čo sme robili zle. Trochu sme zmenili taktiku a dobre sa na Fínov pripravili. Nechceli sme hrať 'hurá' hokej, počkali si na svoje šance. To bola cesta,“ zhodnotil útočník Lukáš Cingeľ, ktorý v piatok strelil gól na 2:0.

Autor víťazného zásahu Dávid Skokan, pre ktorého to bol prvý aprílový zápas v reprezentácii, poznamenal: "Nemáme v tíme žiadne hviezdy, musíme hrať so srdcom a bojovnosťou. Dnes sa nám to podarilo. Hokej je rýchly a tvrdý. Fíni majú všetko prepracované a víťazstvo je cenné najmä po psychickej stránke."

Premiérový zápas v aprílovej príprave odchytal gólman Ján Laco, hrdina strieborných MS 2012. "Bol to dobrý duel a mne sa tiež chytalo dobre. Pauzu som nemal dlhú a som rád, že sme to dnes zvládli. V prvej minúte som zneškodnil nájazd súpera a také momenty sú dôležité pre brankára aj celý tím. Stále máme čo zlepšovať, ale dnes to bolo dobré, prvá tretina výborná,“ povedal skúsený 35-ročný brankár.

Kouč slovenského mužstva Zdeno Cíger bol po piatkovom triumfe svojho tímu spokojný, veď Slováci zdolali Fínov len druhýkrát od MS 2004. "Silu fínskeho tímu bolo vidieť. Keď zapli, bol to rachot. Jedno striedanie to tam poriadne roztočili, bol to neskutočný kolotoč. Dôležité bolo, že už v Košiciach sme od druhej tretiny začali hrať to, čo chceme predvádzať. Nesmieme sa unáhliť a naučiť sa hrať trpezlivo, dnes to chalani ukázali. Som rád, že sme sa presadili strelecky po pekných kombinačných akciách," skonštatoval Cíger.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona