Čaká nás príjemný týždeň, v utorok a stredu však zafúka vietor

NETKY.SK • 25 Február 2019, 08:17 • 2 min
Čaká nás príjemný týždeň, v utorok a stredu však zafúka vietor

BRATISLAVA - Tento týždeň bude príjemne teplý a slnečný, no v utorok (26. 2.) a v stredu (27. 2.) bude veterno najmä v horskom prostredí Vysokých a Nízkych Tatier.

slovakia

left justify in out

V okresoch Ružomberok, Brezno, Banská Bystrica, Liptovský Mikuláš, Poprad a Tvrdošín vyhlásili meteorológia v tejto súvislosti výstrahu druhého stupňa. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

 

"V týchto okresoch sa na hrebeňoch Vysokých a Nízkych Tatier miestami očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne v nárazoch rýchlosť 135 – 160 kilometrov za hodinu a priemernú rýchlosť 90 – 105 kilometrov za hodinu," informujú meteorológovia. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä pre pešiu turistiku a horolezectvo. Výstraha platí od utorka od 12.00 h do stredy 3.00 h. Výstraha prvého stupňa pred vetrom na horách platí v okresoch Žilina, Dolný Kubín, Martin a Námestovo.

 

img

 

Dalo by sa povedať, že počasie bude mať tento týždeň jarný charakter. Malo by byť polojasno, zrážky sa očakávajú len ojedinele. Teploty vystúpia do príjemných 17 stupňov (štvrtok). Zmena by však mala nastať v piatok, kedy sa obloha zatiahne a môže aj spŕchnuť. Teploty ale ostanú relatívne príjemné, počas dňa sa vyšplhajú do 13 stupňov.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona