Čaká nás poriadny lejak: Na strednom a východnom Slovensku môže spadnúť až 50 milimetrov zrážok

NETKY.SK • 4 September 2016, 21:26 • 2 min
Čaká nás poriadny lejak: Na strednom a východnom Slovensku môže spadnúť až 50 milimetrov zrážok

BRATISLAVA - Na strednom a východnom Slovensku sa môže v najbližších hodinách vyskytnúť dážď, pri ktorom spadne 35 až 50 milimetrov zrážok. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu 1. stupňa, ktorá potrvá od dnešného večera do pondelka (5.9.) 20.00 h.

slovakia

left justify in out

Podľa meteorológov tento úhrn a intenzita zrážok predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, no v danej ročnej dobe a oblasti sú bežné. Spôsobiť však môžu škody menšieho rozsahu.

 

Výstrahy na nedeľu:

 

img

 

Výstrahy na pondelok:

 

img

 

Predpoveď počasia na pondelok (zdroj: SHMÚ):

Oblačno až zamračené, na viacerých miestach dážď, ojedinele búrky.  Zrážky aj výdatné. Neskôr na západe premenlivá oblačnosť. Nočná teplota 17 až 12 st. Denná teplota 16 až 23 st. Slabý, na západe postupne prevažne severozápadný vietor do 25, v nárazoch miestami okolo 45 km/h.

 

Utorok:

V noci prevažne veľká oblačnosť a na väčšine územia dážď alebo prehánky. Ojedinele intenzívne zrážky. Cez deň oblačno až polooblačno a ojedinele prehánky. Najnižšia nočná teplota 15 až 10 st. Najvyššia denná teplota 19 až 24, na krajnom východe okolo 26 st. Prevažne severný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h), v nárazoch miestami do 12 m/s (45 km/h).

 

Streda:

Jasno až polojasno. V noci a zrána ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Najnižšia nočná teplota 15 až 10, v dolinách okolo 8 st. Najvyššia denná teplota 24 až 29 st. Prevažne severovýchodný vietor 2 až 5 m/s (5 až 20 km/h).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies