Čajky zvládli kľúčové momenty, sú v historickom finále

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 09:15 • 2 min
Čajky zvládli kľúčové momenty, sú v historickom finále

RUŽOMBEROK - Piešťanské Čajky si premiérovo zahrajú vo finále extraligy basketbalistiek. Zverenky Martina Pospíšila uspeli v stredajšom štvrtom stretnutí semifinále play-off 2014/2015 na palubovke Ružomberka tesne 61:57 a v sérii hranej na tri víťazstvá triumfovali 3:1.

slovakia

left justify in out

"Aj tento zápas bol o tom, kto v ňom lepšie zvládne kľúčové momenty. Našťastie, boli sme to my. Postup do finále je pre klub obrovský úspech," radoval sa tréner Martin Pospíšil. Súperom Piešťaniek v boji o majstrovskú korunu bude obhajca titulu - družstvo Good Angels Košice. Čajky po 5. mieste v ročníku 2012/2013 a bronzovej pozícii zo sezóny 2013/2014 znova zlepšia svoje postavenie od vstupu na extraligovú scénu.


Na Liptáčky teraz čakajú súboje o bronzové medaily proti Spišskonovovešťankám. "Neboli sme v stredu proti Piešťanom vo svojej koži. Aj preto, že až šesť hráčok nastúpilo s horúčkou. O víťazstvo sme prišli v poslednej minúte, keď sme dvakrát zbytočne stratili loptu," komentoval rozhodujúcu semifinálovú prehru tréner Ružomberčaniek Juraj Suja.


Favoritkami na extraligové prvenstvo sú basketbalistky Good Angels Košice, ktoré sa usilujú o dvanásty titul v klubovej histórii. Pod slovenskými košmi s rôznymi názvami kraľujú nepretržite od roku 2004. Jedenásť prvenstiev má v klubovej vitríne Ružomberok.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies