Čajky nestačili na Spartak, Pospíšil: Robili sme hlúpe chyby

NETKY.SK • 12 November 2015, 09:16 • 2 min
Čajky nestačili na Spartak, Pospíšil: Robili sme hlúpe chyby

PIEŠŤANY - Piešťanské Čajky neuspeli vo svojom treťom vystúpení v basketbalovom Európskom pohári FIBA.

slovakia

left justify in out

Slovenský vicemajster prehral v stredu na domácej palubovke so Spartakom Moskovská oblasť 68:70. Zverenky trénera Martina Pospíšila majú v A-skupine bilanciu 1-2, v stredu 2. decembra sa predstavia na pôde tureckého klubu Adana Aski.

 

Európsky pohár FIBA - A-skupina:

Piešťanské Čajky - Spartak Moskovská oblasť 68:70 (29:37)

Najviac bodov: Engelmanová 21, Krč-Turbová 10, Parkerová 9 - Meessemanová 24, Vadejevová 20, Musinová 11

štvrtiny: 12:15, 17:22, 16:17, 23:16

 

Spartak pricestoval do Piešťan so slávnou povesťou. V nedávnej minulosti štyrikrát vyhral Euroligu, z toho dvakrát pod vedením slovenskej trénerky Natálie Hejkovej. Tím však prešiel premenou a v stredu nastúpilo družstvo, ktorého vekový priemer bol necelých 20 rokov. Domáce chceli potvrdiť šokujúce víťazstvo z palubovky Besiktasu Istanbul, ale ako ukázali už úvodné minúty, čakal ich zdatný súper. Rusky síce zaspali začiatok, keď dovolili Čajkám ísť do päťbodového vedenia, ale postupne vyrovnali hru i skóre a po trojke Finogentovovej v závere úvodnej štvrtiny viedli 15:12.

 

Domáce mali problémy s pohyblivou útočnou hrou súpera a navyše robili hrubé chyby v defenzíve. Pod košom v hosťujúcom drese úradovala 22-ročná Belgičanka Meessemanová, ktorá sa postupne rozohrala k výbornému výkonu. Sekundovala jej ďalšia pivotka, o päť rokov mladšia ruská reprezentantka Vadejevová.

 

Polčas prehrali Piešťany 29:37 a v nepresvedčivom výkone pokračovali aj po prestávke. V 22. minúte sa Spartak prvý raz dostal do dvojciferného vedenia. Domáce zapli na vyššie obrátky, v ofenzíve ich potiahla legionárka Engelmanová. Stíhacia jazda Piešťan vyvrcholila minútu pred koncom, keď sa im po trojke Krč-Turbovej podarilo znížiť na rozdiel jediného bodu. V dramatickom závere si však Rusky už výhru udržali a dosiahli druhý triumf v A-skupine.

 

hlasy po zápase:

Martin Pospíšil, tréner Piešťan: "Chcel by som pogratulovať Spartaku k výhre. Vedeli sme, že nás čaká náročný súper s kvalitným kádrom a dobrým trénerom. Boli sme dobre pripravení na tento zápas, urobili sme však veľký počet hlúpych individuálnych chýb. Niektoré hráčky zlyhali a aj keď záver bol dobrý, za tie chyby sme si ani nezaslúžili vyhrať. Neprehrali sme zápas v závere, ale prehrali sme ho v momentoch predtým."

 

Alexander Vasin, tréner Spartaka: "Bol to pre nás druhý zápas na súperovej palubovke za sebou a preto bolo pre nás dôležité zvíťaziť. Kontrolovali sme priebeh tri štvrtiny, ale následne moje hráčky začali chybovať a dovolili domácim vrátiť sa do zápasu. Toto je ženský basketbal - urobili sme chyby, ale nie tú poslednú."

 

Kateřina Bartoňová, hráčka Piešťan: "Tak ako povedal tréner, boli sme dobre pripravené. Ale robili sme zbytočné chyby a nimi sme si prehrali zápas. Nehrali sme dobre defenzívu jedna proti jednej a navyše sme neubránili ich kľúčové hráčky."

 

tabuľka A-skupiny

1. Besiktas Istanbul 3 2 1 238:215 5

2. Spartak 3 2 1 209:211 5

3. Adana Aski 3 1 2 224:222 4

4. Piešťanaské Čajky 3 1 2 209:232 4

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies