Čadu tešia presilovky Slovana, uvítal by nového stredného útočníka

NETKY.SK • 31 Október 2012, 14:07 • 2 min
Čadu tešia presilovky Slovana, uvítal by nového stredného útočníka

Čadu tešia presilovky Slovana, uvítal by nového stredného útočníka - Hokej Slovan najbližšie čaká séria štyroch duelov na súperových klziskách, ktorú odštartuje 3. novembra v Prahe na ľade tamojšieho HC Lev.

slovakia

left justify in out

img

Slovan najbližšie čaká séria štyroch duelov na súperových klziskách, ktorú odštartuje 3. novembra v Prahe na ľade tamojšieho HC Lev.

Hokejisti Slovana Bratislava si za posledné štyri zápasy v Kontinentálnej hokejovej lige pripísali do tabuľky šesť bodov, podľa trénera Rostislava Čadu ich však mohlo byť ešte viac.

Český kormidelník vyslovil po súboji so Sibirom Novosibirsk spokojnosť so zlepšenou hrou tímu v presilovkách a naznačil, že v mužstve by rád privítal kvalitnú posilu do útočných radov.

"Belasí" v dueli s Novosibirskom (6:2) profitovali z vysokej efektivity pri presilovkách a tiež streleckej úspešnosti zadákov, keď využili hneď tri početné výhody a obrancovia strelili štyri góly. "Tri presilovkové góly, to sa nevidí každý deň ani v prípade najlepších mužstiev. Efektivita obrancov v dueli s Novosibirskom ma samozrejme potešila, dosiaľ som v tomto smere nebol spokojný. Som rád, že sme hru v tejto hernej fáze zjednodušili a strieľali veľa, no hlavne presne,"uviedol Čada, ktorý túto skutočnosť pripísal aj k osvojeniu si jeho pokynov samotnými hráčmi:"Domnievam sa, že počas svojej kariéry nevideli toľko videa a teórie, čo tu so mnou. Som rád, že naliehanie na častejšiu, presnejšiu a presvedčivejšiu streľbu realizovali a splnili do bodky."

Slovan v rámci Západnej konferencie figuruje so ziskom 31 bodov na lichotivom siedmom mieste, pričom od piateho Torpeda Nižnij Novgorod ho delia iba tri body. Odstup od vedúcich tímov mohol byť po sérii štyroch domácich duelov aj nižší, bratislavský tím však doplatil na chyby rozhodcov i vlastné chvíľkové poľavenie."Ani v jednom z týchto zápasov sme nehrali zle. S CSKA sme boli veľmi blízko k bodovému zisku, no prehrali sme zásluhou neregulárneho gólu. Proti hviezdnemu tímu sme sa držali a prípadný bod by nám bol pomohol aj z hľadiska morálky. S Novokuzneckom sme zase doplatili na jedinú chybu v poslednej tretine. Taká je však KHL, boj o každý jeden gól, či už strelený, alebo inkasovaný," skonštatoval.

Podľa nepísaného pravidla sa víťazná zostava nezvykne meniť, no Čada po výhre nad Chabarovskom, v ktorom dostal prvýkrát príležitosť v bránke Branislav Konrád, poslal chytať opäť Jaroslava Janusa."Takýto bol plán. Po zápase s Amurom som bol rád, že Braňo uspel vo svojej premiére v KHL a potvrdil, že môže byť prakticky kedykoľvek nasadený. Stratégia bola taká, že dnes bude chytať opäť Jaro, no môžem prezradiť, že Braňa onedlho opäť uvidíme v bránke," prezradil s tým, že Fínovi Villemu Hostikkovi v súčasnosti patrí post brankárskej trojky.

Napriek už preukázanej konkurencieschopnosti Slovana v KHL Čada nevylúčil možnosť ďalšieho posilnenia kádra. Slovan môže v rámci pravidiel KHL angažovať ešte jedného hráča s kontraktom v zámorskej NHL, ktorý by tak doplnil obranné duo Ľubomír Višňovský, Andrej Sekera. "Nie je to úplne v mojej kompetencii, ale viem si predstaviť posilnenie mužstva. Čo sa týka hráčov z NHL, nie je to jednoduché - treba takého hráča nájsť, dohodnúť sa s ním a musí ísť o niekoho, kto pomôže mužstvu ihneď po svojom príchode. V každom prípade by sa nám zišiel stredný útočník a keď sa máme rozprávať o posile, tak určite do prvého útoku."

Slovan najbližšie čaká séria štyroch duelov na súperových klziskách, ktorú odštartuje 3. novembra v Prahe na ľade tamojšieho HC Lev. Neskôr si zmeria sily s Lokomotivom Jaroslavľ (14. novembra), Atlantom Mytišči (16. novembra) a Torpedom Nižnij Novgorod (18. novembra).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies