Čada taký úvod ako proti Levu ešte nezažil, Janusovi naďalej dôveruje

NETKY.SK • 4 Február 2013, 12:42 • 2 min
Čada taký úvod ako proti Levu ešte nezažil, Janusovi naďalej dôveruje

Čada taký úvod ako proti Levu ešte nezažil, Janusovi naďalej dôveruje - Hokej Trénera hokejistov Slovana Bratislava Rostislava Čadu mrzela tesná prehra jeho tímu v nedeľňajšom prestížnom derby s HC Lev Praha (4 5), po ktorej slovenský nováčik stále nemá v

slovakia

left justify in out

img

Trénera hokejistov Slovana Bratislava Rostislava Čadu mrzela tesná prehra jeho tímu v nedeľňajšom prestížnom derby s HC Lev Praha (4:5), po ktorej slovenský nováčik stále nemá v KHL istú miestenku do play off. Nesústredená, priepustná defenzíva "belasých" dovolila súperovi streliť v úvodnej tretine štyri góly, no českého kouča ešte viac škrela situácia z 58. minúty, keď za stavu 4:4 nechali obrancovia voľného Martinša Cipulisa a lotyšský útočník po prihrávke Marcela Hossu rozhodol o víťazstve hostí.

"Gól tesne pred koncom riadneho hracieho času ma veľmi mrzí. Všetko, čo mu predchádzalo, sa môže v hokeji stať. Počas prvej prestávky bolo treba trochu zvýšiť hlas v kabíne, mužstvo potom podalo v ďalšom priebehu hry veľmi dobrý, bojovný a pracovitý výkon. Za stavu 4:4 sme určite mali zápas dotiahnuť do predĺženia a vybojovať aspoň bod," hodnotil stretnutie Čada.

Slovan totálne prespal úvodné minúty, v 81. sekunde prehrával 0:2, v siedmej minúte 1:3. Za necelých 15 minút videli zaplnené tribúny na oboch koncoch klziska sedem gólov. "Priznám sa, taký úvod som ešte nezažil. Hneď som si spomenul na stretnutie v Prahe, kde sme mali rovnaký začiatok. Mužstvo sa vtedy dokázalo zdvihnúť a duel otočiť v náš prospech. Veril som, že niečo podobné zopakujeme aj teraz," pokračoval Čada, ktorý ani po úvodnej gólovej smršti nerozmýšľal o zmene na brankárskom poste: "Jaro Janus odvádzal celú sezónu výborné výkony. Ani na chvíľu som neuvažoval, že by som ho vystriedal. Má moju dôveru aj naďalej."

Zlyhanie po psychickej stránke

Kým slovanisti v predošlých troch "federálnych" bitkách zdolali Lev tesne o jeden gól (2:1, 2:1, 4:3), v záverečnom štvrtom vzájomnom meraní síl v základnej časti ťahali za kratší koniec, keď zlyhali najmä po psychickej stránke. "Zodpovednosť, snaha, možnosť dotiahnuť sezónu do cieľa, ktorý sme si pred sezónou stanovili, to všetko hráčom zväzovalo ruky. Na celom tíme bola vidieť príliš veľká nervozita. Máme nové, neskúsené mužstvo, ktoré v tomto stretnutí zaplatilo tvrdú daň. Tento tím nám však robil celú sezónu radosť a vďaka bojovnosti, disciplíne a pracovitosti to dotiahol až na pozíciu, na ktorej momentálne sme," podotkol Čada.

V uplynulých dňoch prebehla v slovenských médiách správa o predĺžení jeho spolupráce so Slovanom aj na ďalšiu sezónu, tréner však tieto informácie dementoval: "Je pravdou, že vediem s predstaviteľmi klubu rokovania o novej zmluve. Teraz sme sa však prioritne venovali zápasovým povinnostiam a nebola na to vhodná situácia. V najbližších dňoch sa mi pracovné úlohy ešte navýšia, bude treba pripraviť mužstvo na úplný záver sezóny. Popritom budeme pokračovať v rokovaniach."

Slovanistov teraz rovnako ako ďalšie mužstvá v KHL čaká reprezentačná pauza. Káder belasých dočasne opustia Jaroslav Janus, Ivan Švarný, Libor Hudáček, Roman Kukumberg, Juraj Mikúš, Peter Ölvecký i Michal Vondrka, ktorí si budú plniť povinnosti v národných tímoch. "Ak mám povedať pravdu, prestávku veľmi nevítam. Mužstvo nebude pokope, hráči budú 'rozlietaní' po rôznych turnajoch. Pozitívom je, že sa viacerí chorí a zranení hráči budú mať čas doliečiť. Percentuálne by som užitočnosť prestávky hodnotil tak 50 na 50," poznamenal Čada.

Po pauze sa nadýchnu slovanisti k finišu, počas záverečného trojzápasového výjazdu na klziskách súperov budú potrebovať k postupovej definitíve ešte zisk aspoň dvoch bodov. Pre "belasých" by bol najideálnejším scenárom, keby ich vybojovali hneď v prvom stretnutí na ľade Spartaka Moskva (v stredu 13. februára). "Budeme mi jedno, kde tie body získame a aký výkon tomu bude predchádzať. Prijateľný súper v KHL neexistuje, každý zápas je ťažký. Pevne verím, že v posledných troch dueloch v základnej časti si tie body zaistíme a play off spravíme."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies