Čada skončil pri ženskej volejbalovej reprezentácii, kandidátom Rojko

NETKY.SK • 2 Október 2013, 10:00 • 2 min
Čada skončil pri ženskej volejbalovej reprezentácii, kandidátom Rojko

BRATISLAVA - Po dvanástich rokoch skončil pri slovenskej volejbalovej reprezentácii žien tréner Miroslav Čada. Ako uvádza stredajšie vydanie denníka Šport, českému kormidelníkovi, ktorému sa nepodarilo s tímom prebojovať na ME, vypršala platnosť zmluvy a Slovenská volejbalové federácia mu ju na zasadnutí reprezentačnej rady nepredĺžila.

slovakia

left justify in out

"Reprezentačná rada žien pod vedením športového riaditeľa SVF Mareka Prokeša vyhodnotila činnosť družstva a rozhodla, že trénerovi Miroslavovi Čadovi nepredĺži zmluvu," cituje Šport prezidenta SVF Ľubora Halandu. "Čadovi sme sa poďakovali za dvanásťročnú prácu. Pod jeho vedením sa ženy trikrát prebojovali na záverečný turnaj ME. Posledný šampionát nám ušiel o jednu loptu, keď sme v rozhodujúcom zápase kvalifikácie proti Španielkam mali mečbal, ale náskok sme nezužitkovali. Podobný priebeh mala aj baráž proti Bielorusku," povedal ďalej Halanda.

Meno Čadovho nástupcu by mohlo byť známe už v pondelok 7. októbra. "Padlo niekoľko mien, pričom najvážnejším kandidátom je Marek Rojko, dlhoročný tréner a manažér bratislavského Doprastavu," povedal Halanda. Rojko momentálne pôsobí v nemeckom Aachene, na pondelok je s ním naplánované osobné stretnutie. "Pri našej doterajšej telefonickej komunikácii na túto tému sa neobjavili žiadne názorové nezhody, len sme sa pre pracovnú zaneprázdnenosť oboch strán doteraz nestretli. Ja som mal povinnosti na ME, on zase vo svojom klube," konštatoval Halanda.

Už bývalého trénera Čadu jeho koniec pri slovenskej ženskej reprezentácii neprekvapil. "Nesplnili sme cieľ, ktorým bol postup na majstrovstvá Európy. Takže sa dalo čakať, že mi federácia neponúkne predĺženie kontraktu," povedal český kouč. 

Otvorenou zatiaľ zostáva otázka trénera mužskej reprezentácie. Trénerovi Štefanovi Chrtianskemu, ktorý už zarezáva v rakúskom Tirole Innsbruck, sa končí zmluva v posledný októbrový deň. "S Chrtianskym hľadáme vhodný termín na osobné stretnutie, aby sme uzatvorili vystúpenie mužskej reprezentácie na ME. To nemôžeme hodnotiť negatívne. Už v januári nás navyše čaká kvalifikácia o postup na MS 2014," naznačil pre Šport Halanda. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona