Čada po domácej sérii spokojný s nasadením i bojovnosťou, mrzí len koncovka

NETKY.SK • 10 December 2013, 09:51 • 2 min
Čada po domácej sérii spokojný s nasadením i bojovnosťou, mrzí len koncovka

BRATISLAVA - Osem z maximálne možných 12 bodov vyťažili hokejisti Slovana Bratislava počas uplynulej domácej štvorzápasovej série v KHL. Zverenci trénera Rostislava Čadu by o nej mohli hovoriť ako o úspešnej, nebyť záverečného duelu s Atlantom Mytišči (1:2 sn), ktorý tak trochu pokazil dojem z ináč vydarenej šnúry.

slovakia

left justify in out

Sila vôle a výborný finiš vyniesli "belasým" víťazstvo z prvého decembrového stretnutia so Severstaľom Čerepovec (3:2), na zahodenie nebol ani bod zo súboja proti lídrovi súťaže Petrohradu (2:3 sn). V nedeľu proti Lokomotivu Jaroslavľ (5:3) zavelil dvoma gólmi k ďalšiemu parádnemu obratu navrátilec Miroslav Šatan, málil sa tak iba bod v pondelňajšom zápase s Atlantom, v ktorom mal Slovan drvivú streleckú prevahu (39:19), no v koncovke zlyhal. "Bol to štvrtý veľmi ťažký zápas za sebou," hodnotil duel tréner Čada. "Hlavnou príčinou, prečo sme nevyhrali, bolo nesilové a pomalé riešenie streleckých príležitostí, najmä v presilovkách. Nedá sa hovoriť o streleckej smole, skôr o nedostatku fyzických síl pri zakončení. To nebolo na takej úrovni, aby sme mohli viac ako raz prekonať dobre chytajúceho brankára Stanislava Galimova."

Domáci využili hneď prvú presilovú hru, no v tých ďalších napriek množstvu tutoviek už súperovho brankára neprekabátili. Slovanisti v nich síce dokázali zaujať nacvičené postavenie, no vo finálnej fáze chýbal vtip, nápad či prekvapujúce riešenie. A to mali v druhej tretine dlhú početnú výhodu o dvoch hráčov a v tretej časti aj štvorminútovú presilovku 5 na 4. "Ono sa hovorí, že keď nedáš gól v presilovke 5 na 3, tak nemôžeš zápas vyhrať. To bol asi ten moment, kedy sme mali dať gól a rozhodnúť," povedal kapitán Slovana Milan Bartovič, ktorý ako jediný z domácich hráčov prekonal Galimova, keď v 12. minúte usmernil do siete strelu Libora Hudáčka.

Strelecká nemohúcnosť sa prejavila aj v záverečných rozstreloch. Proti Petrohradu i Atlantu nepremenili hráči Slovana ani jeden samostatný nájazd, zlyhali Branko Radivojevič, Tomáš Netík, ktorý už medzičasom zamieril do Nižnekamsku, Michal Vondrka, Libor Hudáček a dvakrát Šatan. Po domácej sérii tak vládla v belasých radoch len odmeraná spokojnosť. "Čo sa týka pracovitosti, bojovnosti, nasadenia a plnenia taktických pokynov, môžeme byť spokojní. Nespokojní sme iba s využívaním šancí, s výnimkou nedeľňajšieho duelu s Lokomotivom Jaroslavľ. To jediné, čo môžem hráčom vyčítať," pokračoval kouč Čada.

"V každom zápase sme bodovali, preto si myslím, že môžeme byť spokojní, najmä s prvými tromi vystúpeniami. Škoda, že proti Atlantu sme nebrali aspoň dva body. Hrali sme druhý zápas v priebehu dvoch dní a najmä v závere toho už mali obe mužstvá dosť," poznamenal obranca Michal Sersen. "Bolo to náročné, všetci chalani sme už cítili únavu. Zápas s Atlantom hodnotím pozitívne, chýbali nám len 'góliky', hrať to na futbalový výsledok je ťažké," povzdychol si brankár Jaroslav Janus, ktorý sa pomaly dostáva do formy, aká ho zdobila v minulej sezóne.

Po ostatnom výjazde strácal Slovan na posledné postupové miesto 14 bodov, po domácej šnúre skresal v tabuľke Západnej konferencie stratu na ôsmy Lokomotiv na 11 bodov. Jedenásty Viťaz Podolsk a dvanásty Severstaľ Čerepovec sú už na "dostrel". Pokiaľ chce slovenský účastník KHL živiť neveľkú šancu na účasť v play off, mal by bodovať aj počas nadchádzajúceho krátkeho tripu. Po trojdňovej prestávke sa predstaví v piatok o 16.00 h na ľade CSKA Moskva a v nedeľu ho čaká prestížne "federálne" derby proti Levu Praha. "Treba si zobrať z týchto štyroch zápasov ponaučenie. Neinkasovali sme v nich veľa gólov, hrali sme vynikajúco vzadu. Treba len trochu zlepšiť koncovku a bude to skvelé," myslí si Janus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies