Čačič po skvelom Modričovom výkone: Potrebujeme ho v tejto forme

NETKY.SK • 12 Jún 2016, 19:51 • 2 min
Čačič po skvelom Modričovom výkone: Potrebujeme ho v tejto forme

PARÍŽ - Luka Modrič strhol na seba najväčšiu pozornosť pri chorvátskom víťazstve 1:0 nad Tureckom v nedeľnom úvodnom stretnutí základnej D-skupiny futbalových majstrovstiev Európy. Nielenže si v parížskom Parku pripísal výstavný víťazný zásah, ale celkovým výkonom sa zaslúžil, že "Vatreni" stále neprehrali vo svojom prvom vystúpení na záverečných turnajoch ME, v štyroch prípadoch si udržali čisté konto.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročný stredopoliar madridského Realu v prvom polčase skompletizoval 24 z 25 prihrávok, neustále predvádzal vycibrenú techniku a rovnako ako na EURO 2008 otvoril chorvátsky gólový účet. Stále platí, že pokiaľ Modrič skóruje, Chorvátsko neprehráva (desať víťazstiev, jedna remíza).

 

"Zaslúži si, aby sa o ňom hovorilo, absolvoval jeden zo svojich najlepších zápasov v najcennejšom drese. Bol naším lídrom a strelil nádherný gól, ktorý sa napokon ukázal ako rozhodujúci. Potrebujeme ho v tejto forme, celý tím vďaka nemu hrá lepšie a agresívnejšie," pochválil hviezdneho zverenca tréner Ante Čačič, citovala ho oficiálna internetová stránka Európskej futbalovej únie (UEFA).

 

Podľa jeho náprotivka Fatiha Terima môžu Chorváti v prípade postupu zo skupiny dôjsť na šampionáte ďaleko. "Sme pohromade tri týždne, hráčom dôverujem. Pracujú tvrdo a v nedeľu to opäť potvrdili. Vývoj sme mali pod kontrolou kompletných 90 minút, nič však neberieme ako samozrejmé. Viac sa obávam Čechov, na tento úspech musíme zabudnúť čo najskôr, sústredíme sa na ďalší a nie predchádzajúci duel. Chorvátsko chce triumfovať v každom súboji, aj proti Česku a Španielsku. Zo zápasu s Tureckom si vezmeme pozitíva a poučíme sa z chýb," dodal Čačič.

 

Reprezentanti krajiny polmesiaca majú nepriaznivú bilanciu vo svojich úvodných stretnutiach na európskych šampionátoch, nezadarilo sa im ani v rokoch 1996, 2000 a 2008. "V prvom dejstve sme hrali lepšie než po zmene strán. Ak by sme dosiahli otvárací zásah, výsledok mohol byť odlišný. Po hodine hry sme odpadli fyzicky, snažili sme sa preskupiť, ale striedajúci futbalisti nepriniesli očakávané oživenie. Ešte však nie je koniec, Turecko nikdy nezačínalo na vrcholných podujatiach dobre. Som sklamaný, ale napravíme to, pokiaľ nás potiahnu kľúčoví hráči. Futbal je kolektívny šport, no mám na nich vysoké nároky," zhodnotil kouč Turecka Terim.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona