Čögley ide po 16 rokoch v Trenčíne hľadať novú výzvu

NETKY.SK • 22 September 2015, 09:18 • 2 min
Čögley ide po 16 rokoch v Trenčíne hľadať novú výzvu

TRENČÍN- Cesty Petra Čögleya a futbalového klubu AS Trenčín sa rozchádzajú po úctyhodných šestnástich rokoch. Pravý obranca prežil pod Čákovým hradom všetky úspechy a pády.

slovakia

left justify in out

Ešte ako dorastenec pomohol mužstvu v ťažkej prelínacej súťaži k záchrane. O rok neskôr sa spoločne s klubom už nevyhol zostupu. Bol však aj pri návrate do najvyššej súťaže a medailovej postupke, ktorá vyvrcholila ziskom titulu a triumfom v domácom pohári v uplynulej sezóne. V trenčianskom drese nastúpil na 140 zápasov v najvyššej súťaži a ďalších 45 pridal v druhej lige.

 

"Po zvážení všetkých okolností som sa rozhodol nepodpísať predĺženie zmluvy. V Trenčíne som strávil veľa rokov. Klubu som vďačný za všetko, ale myslím si, že je čas odísť. Chcem sa posunúť ďalej, za novým impulzom a novou motiváciou," povedal na oficiálnej internetovej stránke AS 27-ročný Čögley.

 

Klub sa s miestnym rodákom chcel dohodnúť na dlhodobom pokračovaní spolupráce, ale neúspešne. "Petrovi sme ponúkli kontrakt na tri roky a verili sme, že ho akceptuje. Vedeli sme si predstaviť jeho zotrvanie v mužstve s úlohami nielen na ihrisku, ale aj v kabíne. Napokon sa rozhodol, že pôjde svojou cestou. Môže nám to byť ľúto, môžeme mať na to iný pohľad. Len čas ukáže, či sa Peter rozhodol správne. My však nielen dnes rozmýšľame na viac ako dva alebo tri mesiace dopredu. Podľa toho sa musíme zariadiť, lebo práve to je najdôležitejšie pre náš klub. Preto šancu dostane iný, ktorý je našou budúcnosťou," vyjadril sa generálny manažér AS Róbert Rybníček.

 

Čögley má platný kontrakt do decembra, klub ho teraz vyradil z kádra A-tímu, čo však netreba chápať ako trest pre futbalistu. "Takýmto spôsobom u nás nerozmýšľame a nepracujeme. V takomto prípade by nehral už od začiatku jesennej časti," dodal Rybníček.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies