Bývanie v toskánskom štýle

NETKY.SK • 18 August 2015, 11:00 • 2 min
Bývanie v toskánskom štýle

BRATISLAVA - Tiež sa vám nechce nikdy vracať z dovolenky? Túžite po tom, aby letný čas ubiehal podstatne pomalšie, pretože prímorské štáty sú tak krásne a ich atmosféra neopakovateľná? Potom si skúste priniesť kúsok juhu domov a zariaďte si bývanie v toskánskom štýle.

slovakia

left justify in out

Taliani sú povestní nielen svojím šarmom, ale tiež eleganciou a živočíšnu krásou, ktorú prenášajú aj do svojich domovou. Tým je tiež typický štýl ich bývania, veľmi radi sa čatso vracajú k pírode. Prírodné tóny nájdete na stenách i dekoráciách. Skvelou voľbou teda budú odtiene oranžovej, žltej, hnedej, svetlo béžovej či okrovej. Na doplnkoch potom môžete použiť olivovú alebo červeno hnedú. Zabudnite však na hladké steny a jednoliatu farbu.

 

Ak si chcete celoročne pripomínať taliansku ľahkosť, potom použite na steny omietky, ktoré dokážu dokonale imitovať časy dávno minulé. Potrebného efektu docielite ak použijete namiesto štetca obyčajnú špongiu.  Ak chcete mať omietku plastickú, potom do farby pridajte piliny.

 

Podľahy v Toskánsku mapujú históriu domov a bývajú veľmi rustikálne. Do kuchyne sa hodí kameň, alebo dlažba s imitáciou kamennej podľahy.

 

Nábytok voľte z masivního tmavého dreva. A to ako do kuchyne, tak aj do ostatných miestností bytu či domu. Atmosféru slnečného leta aj dávnej histórie si navodíte použitím falošných drevených trámov, na ktoré obzvlásť v kuchyni môžete zavesitť sväzky s bylinkami či vrecká s korením. Masivne komody striedajte s otvorenými policami, do ktorých umiestnite pohodlne veľa riadu, kníh či dekorácií. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies