Bývalý zápasník UFC zdolal na grapplingovom turnaji dvojnásobného šampióna ADCC

NETKY.SK • 5 Október 2017, 17:07 • 2 min
Bývalý zápasník UFC zdolal na grapplingovom turnaji dvojnásobného šampióna ADCC

BRATISLAVA - Veterán UFC a momentálny zápasník Bellatoru FC Chael Sonnen sa aktívne zúčastňuje na Grapplingových turnajoch, naposledy sme ho mohli vidieť na jednom z najprestížnejších súťaží a to na majstrovstvách sveta ADCC, ktoré sa konali vo Fínsku.

slovakia

left justify in out

Sonnenovi sa podaril husársky kúsok, keď zdolal dvojnásobného šampióna z rokov 2003 a 2005 Lea Vierru. Vierra je uznávaným čiernym pásom v brazílskom Jiu Jitsu jeho súťažná váha je -66 kg a aktívnu súťažnú kariéru ukončil v roku 2013. Teraz si sily zmerali v 15 minútovom superfighte. Zápas bol veľmi vyrovnaný, ani jeden zo súperov počas časového limitu nedokázal získať bod tak napokon rozhodli rozhodcovia. 

 

Tým sa videl Sonnen aktívnejším a tak bolo zdvihnutá práve jeho ruka. Zaujímavosťou je, že Sonnen má v brazílskom Jiu Jitsu iba fialový opasok, oproti Vierrovi ktorý je čierny opasok od roku 2007. Ale zasa na druhej strane má Viera iba 66 kíl pričom Sonnen váži okolo 90 kg. Ale v brazílskom Jiu Jitsu a grapplingu sa na turnajoch v absolútnych kategóriách často stretávajú súperi s takýmto váhovým rozdielom takže novinka to určite nebola ani pre jedného z nich.

 

Sonnen mal pôvodne zápasiť proti Frankovi Mirrovi ale tento zápas napokon nevyšiel, tak Vierra naskočil na poslednú chvíľu. Sonnen ďalej nastúpil do absolútnej kategórie( kategória bez váhového rozdielu) kde ho v prvom kole ukončil talentovaný Craig Jones na páku na členok. Po tejto prehre preňho turnaj skončil a môže ďalej pracovať na svojej kariére MMA zápasníka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies