Bývalý zamestnanec spoločnosti Coinbase sa priznal k manipulácii s cenou kryptomien

NETKY.SK • 8 Február 2023, 12:51 • 2 min
Bývalý zamestnanec spoločnosti Coinbase sa priznal k manipulácii s cenou kryptomien

Komunita kryptomien bola šokovaná v piatok, 4. februára 2023, keď bývalý zamestnanec spoločnosti Coinbase, jej jednej z najväčších kryptomenových burz, sa priznal ku krádežnej manipulácii s cenou kryptomien.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Coinbase bola v uplynulých mesiacoch v centre pozornosti kvôli obvineniam z nedodržania bezpečnostných opatrení a zneužívaniu informácií. Bývalý zamestnanec spoločnosti, Ishan Wahi, sa priznal ku krádežnej manipulácii s cenou kryptomien a k tomu, že zneužil svoje postavenie a prístup k interným informáciám spoločnosti Coinbase.

 

Podľa vyšetrovateľov sa Wahi dostal k informáciám o tom, že spoločnosť Coinbase začne podporovať novú kryptomenu, čo by malo viesť k zvýšeniu jej ceny. Wahi potom kúpil veľké množstvo tejto kryptomeny a keď sa cena zvýšila, predal svoje tokeny za vysoké zisky.

Tento prípad vyvolal veľké diskusie o bezpečnosti a dôvere v kryptomenový svet. Mnohí komentátori upozorňujú, že tieto typy nekalých praktík môžu viesť k strate dôvery zo strany verejnosti v kryptomeny a že je potrebné viac regulovať a kontrolovať činnosti kryptomenových burz.

 

Zároveň mnohí ľudia v komunite kryptomien vyzývajú spoločnosť Coinbase, aby zvýšila svoje bezpečnostné opatrenia a zlepšila svoju transparentnosť, aby sa podobné prípady v budúcnosti nestávali.

Armstrong bol obvinený z porušenia zákona o cenných papieroch a hrozí mu trest až do výšky 25 rokov väzenia a pokuta až do výšky 5 miliónov dolárov.

 

Originálny článok po anglicky čítaj tu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona