Bývalý viceprezident Al Gore mal "veľmi zaujímavé" stretnutie s Trumpom

NETKY.SK • 6 December 2016, 09:17 • 2 min
Bývalý viceprezident Al Gore mal "veľmi zaujímavé" stretnutie s Trumpom

NEW YORK - Novozvolený americký prezident Donald Trump sa v pondelok prekvapujúco stretol s bývalým viceprezidentom USA a ekologickým aktivistom Alom Gorom. Schôdzka sa podľa amerických médií uskutočnila v mrakodrape Trump Tower New Yorku.

slovakia

left justify in out

Demokratický politik síce následne predstúpil krátko pred novinárov, obmedzil sa však iba na všeobecné konštatovania.

 

Gore povedal, že rozhovor bol "veľmi zaujímavý" a s Trumpom sa "úprimne usilovali nájsť spoločnú reč". Na otázku o čom spolu hovorili, odpovedal, že ich dialóg bude pokračovať.

 

Trump často spochybňoval existenciu globálneho otepľovania spôsobeného človekom a v predvolebnej kampani sľúbil odstúpenie USA od klimatickej dohody z Paríža. Koncom novembra však v rozhovore pre denník New York Times povedal, že existuje nejaká "malá" súvislosť medzi zmenou klímy a vplyvom človeka.

 

Gore varoval pred zvolením Trumpa, ktorý podľa neho uvrhne svet do "klimatickej katastrofy". V roku 2000 kandidoval v prezidentských voľbách, ale tesne ho porazil republikán George W. Bush. Po tomto neúspechu sa začal naplno venovať ochrane klímy. Jeho dokumentárny film Nepríjemná pravda z roku 2007 bol ocenený dvoma Oscarmi. V tom istom roku Gore získal spoločne s Medzivládnou komisiou pre klimatickú zmenu (IPCC) Nobelovu cenu za mier.

 

V pondelok sa Gore krátko stretol aj s Trumpovou 35-ročnou dcérou Ivankou. Podľa webu Politico.com sa aj ona mieni upísať boju proti klimatickej zmene a chce z neho urobiť svoju prioritu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies