Bývalý veľvyslanec a Havlov poradca Fischer potvrdil prezidentskú kandidatúru

NETKY.SK • 5 Október 2017, 14:22 • 2 min
Bývalý veľvyslanec a Havlov poradca Fischer potvrdil prezidentskú kandidatúru

PRAHA - Pavel Fischer, bývalý poradca prezidenta Václava Havla a veľvyslanec vo Francúzsku, oficiálne potvrdil svoju kandidatúru na funkciu českého prezidenta.

slovakia

left justify in out

Získal už podpisy viacerých senátorov. „Už sa ďalej nechcem nečinne pozerať na to, čo sa deje. Ponúkam svoje skúsenosti,“ povedal. Pre kandidatúru skončí v agentúre STEM, kde pracuje.

Pavel Fischer je momentálne piatym človekom, ktorý spĺňa podmienku pre kandidatúru a zároveň potvrdil, že kandidovať bude.

 

Kandidovať chce znovu prezident Miloš Zeman, bývalý šéf Akadémie vied Jiří Drahoš a textár Michal Horáček. Títo všetci majú potrebné podpisy od občanov, na rozdiel od Fischera.

 

Podpisy od senátorov má aj niekdajší šéf kabinetu expremiéra Jiřího Rusnoka Karel Štogl a podpredseda Senátu Jaroslav Kubera z ODS, ten ale zatiaľ kandidatúru nepotvrdil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies