Bývalý ukrajinský prezident Kravčuk: Ukrajina je na pokraji občianskej vojny

NETKY.SK • 29 Január 2014, 13:31 • 2 min
Bývalý ukrajinský prezident Kravčuk: Ukrajina je na pokraji občianskej vojny

KYJEV - Ukrajina je na pokraji občianskej vojny, keďže sa spor medzi predstaviteľmi krajiny a demonštrantami ocitol na mŕtvom bode, povedal prvý ukrajinský prezident od získania nezávislosti krajiny Leonid Kravčuk v stredu v parlamente.

slovakia

left justify in out

"Celý svet si uvedomuje a aj Ukrajina si uvedomuje, že krajina je na pokraji občianskej vojny," povedal Kravčuk, ktorý stál na čele Ukrajiny v rokoch 1991-1994 v emocionálnom príhovore. "Je to revolúcia, je to dramatická situácia, v ktorej musíme konať s veľkou zodpovednosťou," povedal Kravčuk poslancom, ktorí na jeho slová reagovali nadšeným potleskom.

Ukrajinský parlament sa v stredu zišiel na mimoriadnom zasadnutí, ktoré sa týka požiadavky opozície, aby vyhlásil amnestiu pre zadržaných aktivistov. Poslanci ešte v utorok splnili ďalšiu z hlavných požiadaviek odporcov prezidenta Viktora Janukovyča, ktorou bolo zrušenie zákonov sprísňujúcich pravidlá demonštrácií a postihy za ich porušovanie. Parlament ich schválil 16. januára, na čo protesty v Kyjeve prerástli do násilných nepokojov a demonštranti obsadili vládne úrady vo viacerých častiach krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies