Bývalý tréner Senegalu Bruno Metsu zomrel vo veku 59 rokov

NETKY.SK • 15 Október 2013, 11:13 • 2 min
Bývalý tréner Senegalu Bruno Metsu zomrel vo veku 59 rokov

PARÍŽ - Bývalý francúzsky futbalista a tréner Bruno Metsu, ktorý pred 11 rokmi senzačne doviedol reprezentáciu Senegalu do štvrťfinále majstrovstiev sveta, zomrel v noci na utorok vo veku 59 rokov. Informáciu priniesli viaceré francúzske médiá.

slovakia

left justify in out

Metsu vlani predčasne skončil vo funkcii trénera dubajského klubu Al Wasl po tom, čo mu diagnostikovali rakovinu žalúdka. Podľa denníka La Voix du Nord skonal v nočných hodinách vo svojom dome v Dunkirku na severe Francúzska. Futbalový svetobežník, ktorý si v Afrike vyslúžil prezývku "biely čarodejník", viedol počas svojej trénerskej kariéry reprezentácie Guiney, Kataru ako i niekoľko klubov v regióne Perzského zálivu. Najväčšie úspechy však zažil počas pôsobenia na lavičke Senegalu, na MS 2002 v Japonsku a Kórejskej republike najprv jeho tím šokoval obhajcu titulu, ktorého zdolal v otváracom zápase šampionátu 1:0, potom v osemfinále vyradil Švédsko a prenikol do štvrťfinále, kde mu vystavilo stopku Turecko. V tom istom roku sa Senegal pod jeho vedením prebojoval aj do finále Afrického pohára národov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies