Bývalý tréner Barcelony Tito Vilanova († 45) podľahol rakovine

NETKY.SK • 25 Apríl 2014, 18:49 • 2 min
Bývalý tréner Barcelony Tito Vilanova († 45) podľahol rakovine

BARCELONA - Bývalý tréner futbalistov Barcelony Tito Vilanova zomrel v piatok vo veku 45 rokov na rakovinu slinných žliaz.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na klubovú stránku úradujúceho španielskeho majstra.
      

Vilanova zápasil s rakovinou od roku 2011, keď pôsobil ako asistent trénera Pepa Guardiolu. V minulej sezóne získal s Barcelonou titul v Primera division, ale v lete pre zhoršujúci sa zdravotný stav odstúpil z funkcie, v ktorej ho nahradil Argentínčan Gerardo Martino.
     

„Tito Vilanova bol skvelý človek. V Barcelone na neho nikdy nezabudneme. Ďakujeme za všetko, čo si nám ukázal,“ napísal na sociálnej sieti Twitter prezident Kataláncov Josep Maria Bartomeu.
      

Vo štvrtok museli Vilanovu vo veľmi vážnom stave hospitalizovať a ešte v ten deň sa podrobil operácii. Zanechal po sebe manželku Montse Chaure a dve deti. Jeho syn Adrian teraz pracuje v mládežníckej akadémii Barcelony.
      

Vilanova bol odchovancom akadémie La Masia, no nikdy sa neprebojoval do „áčka“ Barcelony. V rokoch 1990 až 2002 hrával v siedmich prvoligových a druholigových tímoch. S Guardiolom, s ktorým hrával v mládežníckom výbere, prevzal v roku 2007 „béčko“ Kataláncov. Dvojica neskôr spolu viedla prvý tím a po odchode Guardiolu do Bayernu Mníchov sa Vilanova stal v roku 2012 hlavným trénerom FC.
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies