Bývalý tenista Nastase: Federer môže hrať do 60 rokov, ak bude chcieť

NETKY.SK • 26 November 2013, 12:34 • 2 min
Bývalý tenista Nastase: Federer môže hrať do 60 rokov, ak bude chcieť

BUKUREŠŤ - Podľa bývalého rumunského tenistu Ilie Nastaseho môže hrať Roger Federer súťažný tenis až do svojich 60 rokov, ak bude chcieť. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Sedemnásťnásobný grandslamový víťaz zo Švajčiarska spadol vo svetovom rebríčku na šieste miesto, pričom v tejto sezóne vo veku 32 rokov vyhral len jeden turnaj. Niekdajší líder svetového rebríčka Nastase je však presvedčený, že Federer nemusí počúvať svojich kritikov, pretože ešte nepovedal posledné slovo.

"Želám si, aby ľudia nehovorili, že Roger Federer už musí skončiť s kariérou," povedal pre rumunského médiá 67-ročný bývalý víťaz Roland Garros a US Open. "Myslím, že Roger by mal hrať tak dlho, ako sa mu bude chcieť. Nesúhlasím s ľuďmi, ktorí hovoria o konci kariéry, pretože to najlepšie má za sebou. Federer však nemusí už nikomu nič dokazovať a pokojne môže hrať do svojich 60 rokov."

Rodák z Bazileja, ktorý strávil počas pozoruhodnej kariéry na poste svetovej jednotky 302 týždňov, je podľa Nastaseho ešte stále jedným z najväčších favoritov na turnajoch. "Ak Federer chce pokračovať v kariére, tak nikto mu nepovie nie. On to ukončí, keď sa bude tak cítiť. Nemyslím si však, že musí končiť preto, lebo už nie je svetovou jednotkou. To sa stane každému. Nikto nemôže byť jednotkou naveky," dodal Nastase, ktorý ukončil na ATP Tour svoju kariéru v 39 rokoch, ale na seniorských turnajoch na pozvanie štartoval až do svojich 60 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies