Bývalý ťažobný magnát dostal za vedenie gangu trest smrti

NETKY.SK • 23 Máj 2014, 10:21 • 2 min
Bývalý ťažobný magnát dostal za vedenie gangu trest smrti

PEKING - Čínsky súd udelil v piatok trest smrti bývalému ťažobnému magnátovi Liuovi Chanovi za to, že dve desaťročia viedol 36-členný kriminálny gang.

slovakia

left justify in out

Údajne mal väzby na rodinu niekdajšieho bezpečnostného šéfa Čou Jung-kchanga, ktorého zbavili členstva v mocnom politbyre. Chanovo odsúdenie sa považuje za súčasť rozsiahlejšieho protikorupčného stíhania týkajúceho sa Čouovej siete. Proces s ním ako aj ďalšími členmi gangu sa začal v marci minulého roku v centrálnej provincii Chu-pei. 


Súd Chana ako aj jeho brata Liu Weja uznal vinným z "organizovania a vedenia zločinov a vrážd v mafiánskom štýle" a udelil im trest smrti, uviedla štátna tlačová agentúra Sin-chua. Zvyšní členovia gangu sú obvinení z podobných zločinov. Ide o jeden z najsledovanejších procesov proti súkromným podnikateľom v Číne. Prezident Si Ťin-pching po svojom minuloročnom nástupe do funkcie vyhlásil rozsiahly boj korupcii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies