Bývalý taliansky reprezentant Miccoli ide na tri a pol roka do väzenia

NETKY.SK • 25 November 2021, 10:21 • 2 min
Bývalý taliansky reprezentant Miccoli ide na tri a pol roka do väzenia

RÍM – Spomínate si na 168 centimetrov vysokého Fabrizia Miccoliho? Útočník v minulosti strašil obrany súperov v talianskej Serii A a dostal sa aj do národného tímu. Rodák z mestečka Nardò mal však temnú stránku, ktorá ho dostala do poriadnych problémov.

slovakia

left justify in out

Miccoli bol za vydieranie odsúdený už v roku 2017, Najvyšší súd v Ríme mu však teraz potvrdil trest a zamietol jeho pokus o odvolanie. Desaťnásobný taliansky reprezentant bol odsúdený za to, že ešte počas svojej aktívnej kariéry pomohol priateľovi s vymáhaním dlhu vo výške 12 tisíc eur tak, že ho zoznámil so synom šéfa sicílskej mafie. Príslušné orgány začali Miccoliho kvôli väzbe za organizovaný zločin vyšetrovať už v roku 2013, keď hral za Lecce.

 

 

Miccoli sa v detstve pripojil k prípravke slávneho AC Miláno, profesionálny debut absolvoval v Casarane. Meno si následne urobil v druholigovej Ternane, kde získal označenie „nového Del Piera“ a zaujal najslávnejší klub v krajine, turínsky Juventus, ktorý ho obratom poslal na hosťovanie do Perugie.

 

 

Práve v tomto mužstve absolvoval prvú sezónu v najvyššej talianskej súťaži a na trávniku vynikal vďaka vynikajúcej technike s loptou. Označenie „Romário zo Salenta“ a kvalifikácia Perugie do Intertoto Cupu mu vyniesli šancu v prvom tíme Juventusu. V Serii A síce strelil sedem gólov a pruhovaný dres nosil aj v Lige majstrov, no po hádke s trénerom Fabiom Capellom však zo zostavy vypadol. Záchranné laso mu hodila Fiorentina, ktorá odkúpila polovicu práv.

 

 

Miccolimu sa v Toskánsku darilo a v 35 zápasoch zaznamenal 11 gólov, po sezóne však v rámci tzv. slepej aukcie pripadol jeho kontrakt opäť Juventusu, ktorý ho poslal hosťovať do Benficy Lisabon. V Portugalsku prežil podľa vlastných slov najlepšie roky kariéry a stal sa obľúbencom fanúšikov po tom, ako nádhernými nožničkami zostrelil v milionárskej súťaži Liverpool. V tom čase sa o neho začali zaujímať kluby ako Inter Miláno či AS Rím, futbalista sa však rozhodol ostať v Benfice.

 

 

V rokoch 2007-2013 podával fantastické výkony v drese Palerma, za ktoré strelil 74 gólov. Po pôsobení v Lecce ukončil kariéru na Malte, naposledy pôsobil ako asistent trénera v Diname Tirana, ktoré hráva druhú najvyššiu albánsku súťaž.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies