Bývalý stredopoliar Adrian Mutu sa stal šéfom manažmentu Dinama Bukurešť

NETKY.SK • 12 Október 2016, 14:35 • 2 min
Bývalý stredopoliar Adrian Mutu sa stal šéfom manažmentu Dinama Bukurešť

BUKUREŠŤ - Rumunský futbalový klub Dinamo Bukurešť stavil pri výbere nového generálneho manažéra na bývalého reprezentačného stredopoliara Adriana Muta.

slovakia

left justify in out

"Veríme, že jeho angažovanie nastaví nový výkonnostný štandard na domácej aj európskej scéne," konštatoval za vedenie organizácie majiteľ Ionut Negoita. Členom kádra Dinama je od aktuálnej sezóny aj slovenský reprezentačný útočník Adam Nemec.


Mutu odohral za Dinamo v rokoch 1999 - 2000 celkovo 42 zápasov , strelil 29 gólov. Iba polročná bukureštská anabáza bola odrazovým mostíkom do špičkových zahraničných súťaží. Za sebou má kariéru vyplnenú účinkovaním v Interi Miláno, Parme, Fiorentine, Juventuse Turín či FC Chelsea, ale aj pošpinenú aférou s pozitívnym testom na kokaín z roku 2004, keď bol v službách londýnskeho klubu. V reprezentácii si pripísal 77 štartov a 35 presných zásahov. S aktívnym futbalom skončil v máji tohto roka.


Menovanie za generálneho manažéra vicemajstrovského Dinama považuje za česť. "Verím, že fanúšikom prinesieme výsledky, aké si želajú," povedal Mutu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies