Bývalý starosta New Yorku obviňuje Obamu za streľbu vo Fergusone

NETKY.SK • 14 Marec 2015, 06:53 • 2 min
Bývalý starosta New Yorku obviňuje Obamu za streľbu vo Fergusone

NEW YORK - Bývalý starosta New Yorku Rudolph Giuliani povedal, že za incident, pri ktorom belošský policajt v meste Ferguson v americkom štáte Missouri zastrelil neozbrojeného mladého černocha, ako aj za iné znepokojujúce udalosti, je zodpovedný prezident Barack Obama, pretože on stojí na čele krajiny. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V relácii "The Answer" (Odpoveď) rozhlasovej stanice WNYA-AM Giuliani povedal, že Obama nerieši "enormné množstvo trestných činov", ktoré páchajú černosi. Giuliani zároveň tvrdí, že Obama by mal hovoriť také veci, aké hovorieval komik Bill Cosby pred tým, ako ho obvinili zo sexuálneho obťažovania, čo Cosby popiera. Cosby často nabádal Afroameričanov, aby svoju pozornosť sústredili na vzdelanie a rodičovstvo.

 

Giuliani si vo februári vyslúžil kritiku za to, že spochybnil Obamovu lásku k vlasti. Vo štvrtok o ňom povedal, že ho pokladá za dobrého otca a manžela.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies