Bývalý starosta čínskeho mesta Nanking dostal za branie úplatku 15 rokov

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 09:47 • 2 min
Bývalý starosta čínskeho mesta Nanking dostal za branie úplatku 15 rokov

PEKING - Na 15 rokov väzenia za prijímanie úplatkov odsúdil dnes čínsky súd bývalého starostu mesta Nanking, metropoly východočínskej provincie Ťiang-su. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovaním sa zistilo, že Ťi Ťien-jie prijal v rokoch 1999-2012 úplatky vo výške 11,32 milióna jüanov (1,7 milióna eur) za pomoc pri prideľovaní štátnych zákaziek stavebným firmám. Finančné prostriedky získaval buď priamo, alebo prostredníctvom svojich príbuzných od siedmich jednotlivcov a organizácií. Úrady ho zatkli v októbri 2013.

 

Podľa denníka China Daily vyšetruje prokuratúra aj starostovu manželku, "niekoľko mileniek", jeho šoféra a majiteľov stavebných firiem, ktorí s ním udržiavali priateľské vzťahy.

 

V rámci boja s pretrvávajúcim problémom korupcie, ktorý by podľa prezidenta Si Ťin-pchinga mohol ohroziť vládu komunistickej strany, sa najvyšší čínsky predstaviteľ po nástupe do funkcie v marci 2013 zaviazal zakročiť voči vysokopostaveným "tigrom" i nízkopostaveným "muchám", komentuje Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona