Bývalý srílanský vojak sa na protest proti vyšetrovaniu OSN upálil

NETKY.SK • 3 September 2014, 13:49 • 2 min
Bývalý srílanský vojak sa na protest proti vyšetrovaniu OSN upálil

KOLOMBO - Bývalý srílanský vojak sa na protest proti vyšetrovaniu OSN, týkajúcemu sa vojnových zločinov počas občianskej vojny vo svojej krajine, v utorok podpálil a dnes zomrel. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu.

slovakia

left justify in out

K. Piyasena (72) sa polial benzínom neďaleko veľvyslanectva USA v srílanskom hlavnom meste Kolombo.
     

"Podpálil som sa na protest proti tomu, čo Navi Pillayová a OSN podnikajú proti Srí Lanke," povedal Piyasena novinárom po prijatí do nemocnice.
     

Pillayová bola vysokou komisárkou OSN pre ľudské práva, keď organizácia schválila v marci rezolúciu, na základe ktorej sa začalo vyšetrovanie údajných vojnových zločinov, spáchaných počas 26-ročnej občianskej vojny rovnako vojakmi srílanskej armády, ako aj povstaleckým hnutím Tigri oslobodenia tamilského Ílamu (LTTE).
     

V posledných mesiacoch vojny, ktorá sa skončila v máji 2009, bolo zabitých približne 40.000 civilistov.
     

Pillayová, sudkyňa narodená v Juhoafrickej republike, je pôvodom etnická Tamilka. Funkciu vysokej komisárky OSN pre ľudské práva prestala vykonávať v auguste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies