Bývalý spevák Led Zeppelin Robert Plant vystúpi vo Viedni

NETKY.SK • 27 Január 2016, 12:08 • 2 min
Bývalý spevák Led Zeppelin Robert Plant vystúpi vo Viedni

VIEDEŇ - Anglický hudobník Robert Plant sa v rámci svojho európskeho turné predstaví aj v Rakúsku. Bývalý spevák Led Zeppelin odohrá koncert spolu s kapelou The Sensational Space Shifters 28. júla vo viedenskej Aréne.

slovakia

left justify in out

Okrem rakúskej metropoly zavíta počas júla aj na hudobné festivaly Rock Werchter v Belgicku, francúzsky Beauregard Festival či NOS Alive v Portugalsku. Ďalšie mestá a termíny európskej časti jeho turné budú postupne zverejňovať. Predpredaj vstupeniek na viedenský koncert by mali spustiť vo štvrtok ráno.


Šesťdesiatsedemročný Robert Anthony Plant sa preslávil v legendárnej kapele Led Zeppelin, s ktorou vydal deväť štúdiových albumov. Rozpad jednej z najlepšie predávaných kapiel sveta prišiel v roku 1980 so smrťou bubeníka Johna Bonhama. Plant počas sólovej kariéry spolupracoval napríklad so skupinami ako Priory of Brion, Strange Sensation alebo Band of Joy, s bývalým gitaristom Led Zeppelin Jimmym Pageom či so speváčkou Alison Krauss. Prvú sólovú štúdiovku Pictures At Eleven vydal v júni 1982. Nasledovali albumy The Principle of Moments (1983), Shaken 'n' Stirred (1985), Now and Zen (1988), Manic Nirvana (1990), Fate of Nations (1993), Dreamland (2002), Mighty ReArranger (2005), Raising Sand (2007) v spolupráci s Alison Krauss, ktorý získal v roku 2009 päť cien Grammy, či Band of Joy (2010). Predvlani vydal zatiaľ poslednú štúdiovku Lullaby and... The Ceaseless Roar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies