Bývalý šéf ZSSK P. Kravec získal odmenu takmer 170.000 eur

NETKY.SK • 10 Jún 2012, 18:35 • 2 min
Bývalý šéf ZSSK P. Kravec získal odmenu takmer 170.000 eur

Bývalý šéf ZSSK P. Kravec získal odmenu takmer 170.

slovakia

left justify in out

img

Figeľ: "Bývalému generálnemu riaditeľovi ZSSK mala byť vyplatená odmena na úrovni takmer 170.000 eur, čo považujem za neprimerané až neprijateľné. Nepoznám ďalšie presné sumy. Zistil som, že zmluvy sú podobné alebo identické aj vo vzťahu ku Cargu."

Bývalému šéfovi Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Pavlovi Kravcovi mala byť vyplatená odmena vo výške takmer 170.000 eur. Na dnešnom mimoriadnom brífingu o tom informoval líder kresťanských demokratov Ján Figeľ, ktorý tzv. zlatý padák považuje za neprimeraný a neprijateľný. Okrem Kravca mali vysoké odstupné získať aj ďalší členovia manažmentu ZSSK a spoločnosti ZSSK Cargo. Presné sumy Figeľ dnes vyčísliť nevedel. Potvrdil však, že pôjde o desiatky tisíc eur. Aj keď vláda Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) minulý rok nastavila pravidlá, ktoré mali zamedziť vyplácaniu podobných odmien v podnikoch s účasťou štátu, tieto zmeny sa implementovali na úrovni predstavenstiev a členov dozorných rád, manažmenty ich však podľa Figeľa neprijali. "Považujem to za zlyhanie spoločností, keďže nepostupovali ako vláda a ponechali si nastavenia z čias prvej Ficovej vlády," podčiarkol Figeľ. Kravec bol nominantom KDH. Predseda hnutia priznal, že zistená suma odstupného naštrbila jeho dôveru voči bývalému šéfovi ZSSK. Neprevzatie odmien členmi manažmentov je podľa Figeľa otázkou ich "cti a sebahodnotenia". Správa o vysokom odstupnom pre Kravca prišla v čase, keď vo verejnosti rezonuje zlatý padák pre bývalú šéfku Slovenskej pošty Marcelu Hrdú v hodnote 178.000 eur. Zmluvu, na základe ktorej Hrdej prislúcha vysoké odstupné, podpísal Figeľ ako minister dopravy.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona