Bývalý šéf Volkswagenu Martin Winterkorn čelí vyšetrovaniu

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 18:54 • 2 min
Bývalý šéf Volkswagenu Martin Winterkorn čelí vyšetrovaniu

BERLÍN - Bývalý šéf skupiny Volkswagen Martin Winterkorn a ďalší nemenovaný vysoký manažér sú terčom vyšetrovania pre podozrenie, že investorov včas neinformovali o možných dopadoch škandálu s falšovaním emisných testov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v pondelok prokuratúra v meste Braunschweig. Nové vyšetrovanie sa opiera o "postačujúce reálne signály", že povinnosť informovať akcionárov o možných finančných dopadoch škandálu firme vznikla ešte pred 22. septembrom 2015, kedy VW prvýkrát verejne pripustil možnosť pochybenia, uviedla prokuratúra vo vyhlásení.


Pre podozrenie z účasti na podvodoch súvisiacich s emisným škandálom už prokuratúra v Braunschweigu vyšetruje 17 bývalých zamestnancov koncernu vrátane členov nižšieho manažmentu. Podnet na začatie vyšetrovania dal federálny úrad dohľadu nad finančnými trhmi.


V septembri minulého roka nemecký koncern Volkswagen priznal, že do svojich vozidiel inštaloval softvér umožňujúci zatajiť skutočné množstvo vypúšťaných emisií. Neskôr nemecká automobilka oznámila, že tento softvér maskujúci skutočné množstvá emisií môže mať približne 11 mil. áut vo svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona