Bývalý šéf tajných mal vedieť o tom, že je v hľadáčiku polície. Zisťovať si mal aj informácie o vyšetrovateľoch

NETKY.SK • 19 Marec 2021, 16:36 • 2 min
Bývalý šéf tajných mal vedieť o tom, že je v hľadáčiku polície. Zisťovať si mal aj informácie o vyšetrovateľoch

BRATISLAVA – Bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír Pčolinský vedel o tom, že ho vyšetruje polícia. Dokonca si mal zisťovať informácie o policajtoch, ktorí riešili jeho prípad.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesol denník SME, podľa ktorého sa dozorujúci prokurátor Peter Kysel pozastavoval nad zvláštnymi praktikami informačnej služby.

 

Tá mala napríklad deň pred zatknutím svojho šéfa fotografovať policajta Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), ktorý Vladimíra Pčolinského sledoval.

 

Keď bol policajt NAKA v blízkosti bytu bývalého šéfa tajných na bratislavskej Kolibe, neznámy človek sa ho začal vypytovať na totožnosť, pričom sám sa preukázal preukazom príslušníka polície.

 

Súvisiaci článok: Prezidentka odvolala z funkcie šéfa tajných, ktorý čelí obvineniam z korupcie

 

Na druhý deň ten istý policajt NAKA strážil ex-riaditeľa SIS po tom, ako ho zadržali. Šéf SIS mu údajne pripomenul scénu z predchádzajúceho dňa. Spoznal aj mikinu na policajtovi, keďže rovnakú mal oblečenú aj deň predtým pri sledovaní.

„Následne obvinený príslušníkovi NAKA uviedol jeho služobnú aktivitu z 10. marca, že okolo neho bolo 23 príslušníkov SIS, pričom ďalej mu uvádzal podrobnosti z jeho pôsobenia v Policajnom zbore a naznačoval, že videl jeho fotografiu z predchádzajúceho dňa,“ pozastavila sa podľa denníka SME prokuratúra.

 

O tom, že bývalý riaditeľ SIS o aktivitách polície vedel má svedčiť aj fakt, že vo februári podával trestné oznámenie namierené proti tomu, že príslušníci SIS vypovedajú na polícii bez toho, aby boli zbavení mlčanlivosti.

 

Prečítajte si tiež: Šéf SIS Pčolinský ide do väzby, rozhodol tak špecializovaný súd

Vladimír Pčolinský je obvinený z brania úplatku od konkurzného právnika a podnikateľa Zoroslava Kollára. Svedčí proti nemu bývalý námestník SIS Boris Beňa, ktorý je sám obvinený z vydierania a tiež z ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti.

 

Proti bývalému šéfovi SIS svedčí aj ex-riaditeľ kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó, ktorý je ako kajúcnik stíhaný na slobode.

 

Mohlo by vás zaujímať: SIS funguje aj bez jej šéfa, ktorý je obvinený z korupcie. Pčolinský má dnes požiadať o uvoľnenie z funkcie

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies