Bývalý šéf riaditeľstva hraničnej polície ide pred súd za úplatok

NETKY.SK • 6 Január 2014, 07:38 • 2 min
Bývalý šéf riaditeľstva hraničnej polície ide pred súd za úplatok

BRATISLAVA - Bývalý šéf Riaditeľstva hraničnej polície v Sobranciach Miroslav U. sa postaví pred súd. Človek, ktorý sa podieľal na prípravách zabezpečenia slovensko-ukrajinskej hranice pred vstupom Slovenska do Schengenu, je obvinený z prijímania úplatku.

slovakia

left justify in out

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu na M. U. pre pokračovací zločin prijímania úplatku a iné," povedala TASR hovorkyňa špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. Okrem prijímania úplatku je obvinený aj zo zneužívania právomoci verejného činiteľa. Stíhajú ho spolu za štyri skutky. 

Miroslava U. obvinila inšpekcia ministerstva vnútra ešte vo februári 2010. Rezort vnútra vtedy informoval, že Miroslav U. mal v roku 2009 prijať úplatok 2600 eur ako protihodnotu za to, že zabezpečí prijatie 32-ročnej ženy do služobného pomeru na Úrade hraničnej a cudzineckej polície. Špecializovaný trestný súd v Pezinku vytýčil verejné zasadnutie na 8. januára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies