Bývalý šéf Raiffeisen Bank je podozrivý z daňových únikov

NETKY.SK • 11 Október 2013, 14:25 • 2 min
Bývalý šéf Raiffeisen Bank je podozrivý z daňových únikov

VIEDEŇ - Bývalý riaditeľ banky Raiffeisen Bank International (RBI) Herbert Stepic čelí v Rakúsku vyšetrovaniu pre podozrenie z daňových únikov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v piatok agentúra Reuters. Podkladom pre začatie vyšetrovania bolo doplnené daňové priznanie, ktoré predložil Stepic, uviedla pre agentúru hovorkyňa viedenskej prokuratúry.

Potvrdila tým správu, ktorú priniesol denník Die Presse. Bývalý riaditeľ RBI odstúpil v máji po tom, čo na verejnosť prenikli informácie o jeho podozrivých investíciách do nehnuteľností v Ázii. Stepic akékoľvek pochybenia pri kúpe bytov v Singapure cez firmy registrované v daňových rajoch odmietol, pričom tvrdil, že na investície využil peniaze, ktoré boli v Rakúsku riadne zdanené. Rozhodnutie vzdať sa svojho postu zdôvodnil snahou nepoškodzovať povesť banky. Vyjadrenia Stepica, ktorý v súčasnosti pôsobí ako poradca banky, sa agentúre Reuters nepodarilo získať. RBI medializované informácie nekomentovala. 

Raiffeisen Bank International pôsobí aj na Slovensku. Je majoritným akcionárom Tatra banky, ktorá bola do Obchodného registra SR zapísaná 1. novembra 1990. Tá od roku 2012 prevádzkuje na Slovensku aj Raiffeisen Bank, ktorá je vedená ako odštepný závod Tatra banky. Do skupiny Raiffeisen patrí aj Zuno Bank, ktorá komerčnú prevádzku začala v decembri 2010 a je novým modelom direct banky skupiny Raiffeisen pre trhy strednej a východnej Európy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies