Bývalý šéf OSN Pan Ki-mun sa nebude uchádzať o post juhokórejského prezidenta

NETKY.SK • 1 Február 2017, 08:55 • 2 min
Bývalý šéf OSN Pan Ki-mun sa nebude uchádzať o post juhokórejského prezidenta

SOUL - Bývalý generálny tajomník OSN Pan Ki-mun vyhlásil, že sa nebude uchádzať o post prezidenta Južnej Kórey. Pan svoje rozhodnutie oznámil dnes počas neplánovanej tlačovej konferencie v kórejskom parlamente po stretnutí s lídrami konzervatívnych strán.

slovakia

left justify in out

Pan zároveň uviedol, že je sklamaný počínaním si politického establišmentu vo svojej vlasti, detaily však neuviedol, informuje agentúra Jonhap.

Pan sa po desaťročnom pôsobení vo funkcii šéfa OSN v New Yorku tešil v Kórei značnému záujmu a bol všeobecne považovaný za kandidáta na prezidentský post.

V posledných prieskumoch verejnej mienky však jeho podpora v radoch juhokórejskej verejnosti klesala.

Kóreu momentálne sužuje politická kríza; zákonodarcovia drvivou väčšinou v decembri odhlasovali dočasné zbavenie prezidentky Pak Kun-hje funkcie v súvislosti so zneužitím úradnej moci. Daným prípadom sa zaoberá ústavný súd a v prípade potvrdenia rozhodnutia sa budú konať predčasné prezidentské voľby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies