Bývalý šéf nemeckej diplomacie Westerwelle zostáva naďalej v nemocnici

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 07:41 • 2 min
Bývalý šéf nemeckej diplomacie Westerwelle zostáva naďalej v nemocnici

KOLÍN NAD RÝNOM - Niekdajší šéf nemeckej diplomacie Guido Westerwelle, ktorému sa v súvislosti s diagnostikovaním leukémie dostalo na Univerzitnej klinike v Kolíne nad Rýnom terapie s využitím kmeňových buniek kostnej drene, zostáva aj po viac ako troch mesiacoch v nemocničnom zariadení. V zdôvodnení sa poukazuje na zmenu liečiv.

slovakia

left justify in out

Potvrdila to nadácia, ktorú medzičasom 54-ročný bývalý líder nemeckých liberálov z FDP založil krátko po odchode z čela rezortu zahraničných vecí. Informácie prinieslo dnešné internetové vydanie nemeckého spravodajského týždenníka Der Spiegel i rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

 

V priebehu jesene 2015 sa zdravotný stav prominentného pacienta na krátky čas zlepšil a umožnil mu vrátiť sa do svetiel reflektorov.

 

Už začiatkom decembra však Westerwelle musel odrieknuť účasť v televíznej relácii s odvolaním sa práve na nutnosť hospitalizácie v súvislosti so zmenou nasadených liekov proti odmietavým reakciám organizmu na prekonanú transplantáciu.

 

Leukémiu diagnostikovali politikovi v júni 2014. Následne sa Westerwelle podrobil chemoterapii a takmer úplne sa stiahol do ústrania. V minulom roku napísal o ochorení knihu pod názvom Zwischen zwei Leben (Medzi dvoma životmi).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies